- Annons -

Byggplaneraren – en revolution för hemmafixaren

Nu finns tjänsten som många hemmafixare efterlyst: Med Byggplaneraren har Byggmax skapat den första enkla webbtjänsten som hjälper till med allt från materialval och beräkning till att få jobbet gjort. Något som kan revolutionera hela byggvaruhandeln.

“Vad vi vet är det inget byggvaruhus i hela världen som har byggt upp en sådan här tjänst.”

Företagets vd Magnus Agervald har de senaste två åren lagt ner ett stort engagemang för att skapa den nya webbtjänsten. En tjänst som han på sikt hoppas revolutionerar marknaden för hemmabyggare och –fixare i landet.

– Jag började med att sätta ihop beräkningsmotorn för två år sedan.  Sedan dess har två team jobbat med att konstruera tjänsten – ett i Sverige och ett i Filippinerna.

Resultatet blev en lättanvänd webbtjänst som visar hur valen man gör påverkar rummets utseende och som fortlöpande beräknar materialåtgång och pris.

Byggplaneraren Magnus

Bygger på vanliga frågor

Sett ur ett IT-perspektiv är idén bakom tjänsten relativt enkel. Det riktigt intressanta är att ingen har gjort så här förut – vad Magnus Agervald vet i alla fall.

– Bakgrunden är att vi hela tiden frågar vad kunderna vill ha hjälp med – vilka varor och tjänster som de efterfrågar när de ska fixa till, bygga om och renovera. Vi har då fått tre tydliga svar:

  1. Det är svårt att se hur det ska bli.
  2. Det är svårt att veta vad man behöver – att beräkna materialåtgången.
  3. När man väljer att inte göra saker själv är frågan: Hur hittar man bra hantverkare?

Byggplaneraren är tänkt som svaret på hemmabyggarens bön.

– Vi hjälper till med det som är mest kul! tycker jag. Med den kreativa processen. Åt dem som inte vill göra allt själv ordnar vi dessutom med hantverkare, säger Magnus Agervald.

 

Snart för hela huset

Användaren kan köra igång sitt projekt genom att klicka på Byggplaneraren, på övre bannern på Byggmax hemsida.

Till att börja med är tjänsten begränsad till ”renovera rummet”, för vardagsrum, matrum eller sovrum. Inom något år tillkommer altanen och badrummet.

– Och på ett par års sikt är målet att Byggplaneraren rymmer allt vi har tjänster på – en hel villa.

Byggmax har i dag mellan 5 – 10 procent av sin försäljning på webben, men andelen ökar snabbt, berättar Magnus Agervald.

– Vår typiska kund är småbarnsfamilj med villa ute på landet. I Stockholm är vi relativt sett svaga. Därför vill vi etablera oss på Lidingö, i Tyresö, Haninge, Ekerö, Järfälla-Barkarby och Sollentuna.

 

Välkomnar efterföljare

Byggplaneraren kan ge konkurrensfördelar. Trots det hoppas Magnus Agervald att fler inom branschen hakar på med liknande tjänster.

– Vill du ha ett ändrat beteende måste du ha branschen med dig. Det är bättre om fler gör samma sak. Därför åkte jag i juni till en stor branschmässa i London, där jag bland annat visade en engelskspråkig film om Byggplaneraren.

På pressvisningen för tjänsten dyker nu en bankman från en stor affärsbank upp med många och nyfikna frågor.

– Byggmax är börsnoterat. Vi söker alltid info om vad som händer och här gör de något riktigt intressant. Alla måste förhålla sig till webben. Det här ska bli spännande att följa!

Byggplaneraren från Byggmax

Lätt att komma igång!

Det går snabbt att komma igång med Byggplaneraren. Ange måtten, placera dörrar och fönster och bestäm vilket rum du vill renovera. Sen kan du inreda med ett knapptryck genom att välja mellan moderna möbler och traditionella. Det ger en bra känsla för rummet.

Vad kostar det?

Priserna kommer upp efterhand. Även när du vill anlita hantverkare anges ett fast pris för den hantverkare som du får via Byggmax.

 

Byggplaneraren mörkt rum Byggplaneraren ljust rum

Mörkt eller ljust?

Därefter är det bara att välja färger, glans, tapeter, golv med mera. Prova dig fram!

Text & foto: Ivan Markiwicz.

 

 

GÅ MED I VILLALIVETS NYHETSBREV OCH FÅ

GUIDER & ERBJUDANDE

- Annons -