- Annons -

Hur inreder du smart för att maximera hemmets rum för just det ändamål de är skapade för?

förvaring & inredning

Ett vardagsrum skall vara trivsamt, mysigt och socialt samtidigt som sovrummet skall inge ett lugn för sömn och vila. Ett effektivt sätt att skapa trivsamma ytor i hemmet är att skapa goda förvaringsmöjligheter i sin inredningsplanering.

Dold förvaring

Genom att dölja förvaringsutrymmen och utnyttja ytor som i andra fall inte skulle användas frigörs utrymme och medför en luftigare känsla i hemmet. Vi rekommenderar att prova olika typer och storlekar av förvaringsmöbler i form av skåp, garderober och byråer i alla dess former. Var noga med att möblerna kompletterar varandra för att verkligen utnyttja alla hörn och vrån.

Ett annat sätt att dölja exempelvis en garderob eller bokhylla är att skapa en rumsindelning med hjälp av förvaringsmöbeln och exempelvis en skärmvägg eller ett enkelt och snyggt draperi.

Förvaring & inredning mitt i texten 1Applicera ”Mise en place”

Det franska köksutrycket ”Mise en place”(uttalas: miz an plas) betyder; Allt på sin plats. Samma tillvägagångssätt kan tillämpas i det moderna hemmet för att skapa ordning och reda. Möbelföretag har idag artiklar i sitt sortiment helt inriktade på förvaring såsom korgar, askar och burkar som ger ett snyggt och städat intryck. Ett hett tips är möbler som tillgodoser både det estetiska och förvaringsmöjligheter såsom pallar med avtagbara lock.

- Annons -