- Annons -

Familjen Lindhs garderob är inte bara praktisk förvaring precis intill sovrummet. Det är också en riktig färgklick – som man blir glad att vistas i.

Underbart med ett eget rum att byta om och fixa sig i ordning i, ler mamma Jennie.

Här bor: Jennie och Henrik Lindh med barnen Milton (11), Izor (9), Neo (4) och Engla (1).
Yrken: Jennie frilansar som grafisk formgivare, medan Henrik driver det egna företaget DTN (som säljer ståltråd).
Läge: Hus i Finspång.
Husfakta: Cirka 210 kvadratmeter fördelat på sju rum och kök. Fakta walk in closet: Rummet blev klart våren 2012 och ytan består av sju kvadratmeter.

garderoben

Både Jennie Lindh själv och familjens hus är så långt från färglöst man kan komma. Hon är inte rädd för att skapa kontraster i ett enligt henne väldigt beige samhälle. – Det räcker väl att titta på mitt hår och mina kläder för att inse att jag älskar färger, skrattar Jennie. När jag ser allt det vita, svarta och gråa i andra hem blir jag bara ännu mer sugen på glada kulörer. Men det är inte så att de blandar hej vilt i villan. – Det är viktigt att missmatcha rätt. Det måste givetvis passa i hop. Där finns ingen mall att utgå i från, jag gör det helt på känsla och diskuterar alltid igenom med min man Henrik innan. Han gillar också färger, men är lite mer beige än jag. Makarna köpte huset, som byggdes 1936, under 2004 och har sedan dess både helrenoverat och byggt ut. 126 kvadratmeter utökades till 210 – och de har gjort en hel del själva, samt även anlitat olika hantverkare. Parets egna sovrum, det stora badrummet, tvättstugan och walk in closet tillhör den nybyggda delen som blev klar under våren.

Inredning av garderoben – Allt samlat

– Med fyra barn i hushållet har vi låtit projektet ta tid. Dessutom ville vi gärna bo in oss och känna oss för hur vi verkligen ville ha det. Något vi är glada för i dag. Att det skulle bli ett walk in closet var däremot bestämt sedan länge. – Ingen av oss hade haft det i tidigare bostäder och det var något jag verkligen hade längtat efter. Och det blev precis så bra som vi hade hoppats på, ler Jennie. Efter noggrann planering blev sovrummet kärnan i tillbyggnaden. Det ligger nämligen i anslutning till både badrum, garderob, tvättstuga och balkong. – Det är så skönt att ha allting samlat och slippa springa runt med kläder eller när man ska göra sig i ordning. Vi valde att bara ha ett tygdraperi mellan sovrum och garderob – och heltäckningsmatta i bägge rummen. Perfekt att inte behöva sätta ned fötterna på ett kallt golv när man går upp på morgonen. Just mysighetsfaktorn prioriterades högt när de skissade inredningen. – Det var viktigt att skapa ett rum som man blir glad av att gå in i med mycket färger och en härlig rymd. Som högst är det 3.80 meter upp till taknock. Med ett par speglar kan man enkelt sitta här inne och göra sig i ordning. Det ska inte bara vara förvaring – utan också njutning.

Praktiska funktioner när garderoben inreds

Men den praktiska funktionen är givetvis också väldigt betydelsefull. – Tanken var att inte bara ha mina och min mans kläder här inne, utan även skor och vinterkläder. Tack vare Elfas smarta och fl exibla förvaringssystem – som vi själva satte upp – fi ck vi plats med mycket på en ganska liten yta. Vi fi ck plocka i hop efter egna behov och tog en mix mellan hyllor, klädstänger, lådor, byxhängare och skoställ. Hela vägarna upp till taket utnyttjas, framhåller Jennie.

Tips och tankar från familjen!
Så här skapar du ett mysigt walk in closet. Jennie och Henrik Lindh tipsar hur du får till det:

  1. Tänk praktiskt, men inte tråkigt.
  2. Utnyttja all yta, men spara lite luft någonstans.
  3. Tänk på att det är underbart att få in dagsljus.
  4. En bra belysning ger både mys och praktisk funktion.
  5. Satsa på en härlig spegel som höjer hela rummet.
  6. En mjuk matta på golvet gör det.

Inköpsställen för att inreda garderoben

Bild 1: Den sköna heltäckningsmattan är från Colorama, stolen från Åhléns.

Bild 2: I familjen Lindhs walk in closet är det lika mycket ordning och reda – som färgglatt. Framför allt är det lila och rosa som gäller, två av Jennies favoritfärger. Den härliga heltäckningsmattan kommer från Colorama, hyllsystem från Elfa, lampan i taket en återvunnen golvlampa, stol från Åhléns. Förvaringssystemet kommer från Elfa – och detta har paret satt upp själva. Något som gick väldigt smidigt att göra. Byxhängarna gör det möjligt att slippa en massa onödiga och fula veck.

Bild 3: Rummet har två speglar, som förenklar att piffa till sig. Den här är fyndad på auktion. Byxhängarna gör att du slipper en massa onödiga och fula veck.

Bild 4: Bland mamma Jennies kläder är väldigt få plagg vita, svarta eller beigea. Här är det starka och glada pastellkulörer rakt över. Med Elfas förvaringssystem får de plats med en massa kläder och annat hela vägen upp till taket. Det gäller att ta vara på ytan fullt ut.

Förvaringssystemet från Elfa innehåller både hyllor, klädstänger, skohyllor, byxhängare och en massa lådor. Här får paret plats med alla sina egna kläder – samt även exempelvis vinterkläder. De sistnämnda förvaras högre upp på väggen.

Bild 5: Bland mamma Jennies kläder är väldigt få plagg vita, svarta eller beigea. Här är det starka och glada pastellkulörer rakt över. Den härliga heltäckningsmattan är från Colorama, spegel och kampor från Ikea, medan Jennie haft pallen sedan hon var 15 år.

Bild 6: Den härliga heltäckningsmattan är från Colorama, spegel och kampor från Ikea, medan Jennie haft pallen sedan hon var 15 år. Bakom det turkosa draperiet från Ikea ligger parets sovrum.

Text Joakim Löwing, Foto Peter Ericsson

Garderob inredning Snyggt inredd garderob Spegel i inredd garderob

Inredning & förvaring i garderob Garderobsinredning Kom in i GARDEROBEN

- Annons -