Modern fasaddekor – säg vem du är med personliga siffror

[emaillocker]De allra flesta människor bryr sig väldigt mycket om hur insidan av huset ser ut, men det är lätt att glömma bort utsidan och fasaden. Fasaddekor är ett enkelt sätt att skapa en mer välkomnande fasad, och de finns numera i en uppsjö varianter, färger och material.[/emaillocker]

Det är varken speciellt krångligt eller kostsamt att fräscha upp sin fasad med några enkla medel. Naturligtvis kan du måla om hela fasaden om så skulle behövas, men här går vi igenom betydligt enklare sätt att få till en snygg fasad som gör att ditt hus skiljer sig från mängden.

fasaddekor
Bildkälla: fasaddekor.se

Fasaddekorer som ger ditt hus ett riktigt lyft

Det finns flera anledningar till varför du bör se över och underhålla din fasad på huset. Främst handlar det naturligtvis om att huset ska kunna stå emot alla de yttre påfrestningar som är en del av det svenska klimatet, men det handlar samtidigt om att skapa ett hus som du trivs med både på insidan och utsidan.

Ett mycket bra och enkelt sätt att lyckas med detta är att använda sig av dekorativa husnummer eller andra symboler som fasaddekor. Det är bara fantasin som sätter gränser och dekorerna kommer i mängder med olika utformningar, färger och material. Inte nog med att ditt hus kommer att dra blickarna till sig; du har samtidigt möjlighet att sätta din alldeles egna personliga prägel på ditt eget hem.

Välja fasaddekor – hur ska jag tänka?

Letar du efter snygga och personliga fasadsiffror kommer du inte behöva leta länge. Det finns nämligen mängder med olika dekorationer att välja mellan, där alla är specifikt framtagna för att sitta på en fasad. Du väljer själv om du vill besöka en fysisk butik som säljer fasadsiffror eller om du hellre beställer från nätet.

Det som gör fasaddekorer så roliga är att du själv har möjlighet att välja vilken typ av typsnitt som du vill ha på din dekor. Även om olika typer av dekor används på alla möjliga typer av hus, så är detta mest populärt bland människor som bor i radhus. Orsaken är att det kan kännas kul att få sitt hus att sticka ut från grannarnas.

  • Tips! När du ska välja färg på fasaddekoren kan du utgå från husets färg. Har du en fasad som är mörk kan det kännas snyggt och trendigt att satsa på dekorer i ljusa nyanser, medan ett ljust hus gör sig bäst med mörka dekorer.

Materialval för fasaddekor

När du ska välja fasaddekor är det inte bara det dekorativa utseendet som du ska tänka på. Du behöver även se till att du väljer dekor i ett material som kommer att hålla länge och att färgen inte flagnar så snart det börjar regna. Ett mycket bra och rekommenderat material är fasaddekorer som är tillverkade i plexiglas eller akryl. Fördelen med detta material är att det tål vind och rusk riktigt bra. Materialet är ypperligt för alla typer av färger eller färgkombinationer.

Fasad

Montering av dekoren

Du behöver naturligtvis även se till att få upp dina fasadsiffror på ditt hus. Ett stort plus med just plexiglas eller akryl är att du kommer få med en borrmall och en rostfri skruv som du kan använda dig av vid montering. Instruktioner för hur du fäster din fasaddekor brukar oftast medfölja, men enkelt förklarat kan vi säga att du med hjälp av dolda monteringsdistanser kan fästa upp din fasaddekor och förhindra att tråkiga skruvhuvuden blir synliga.

Kom ihåg att du inte behöver montera ner din dekor om du skulle behöva måla om ditt hus. Det enda du behöver göra är att klicka bort dekoren från fasaden och sedan sätta tillbaka den på samma sätt som när du satte upp den. Du bör dock inte sätta tillbaka fasadsiffrorna förrän du är säker på att färgen på fasaden är helt torr. Det är mycket lätt att färg kladdar av sig och endast en liten fläck på dina fasadsiffror kan förstöra hela den trendiga och stilrena looken.

Här hittar du mer utförliga instruktioner om hur du monterar fasaddekor!

Lycka till med din fasaddekor önskar vi på Villalivet!