Ordning i garaget Garageskolan del 2

Skapa ordning i garaget

Om du planerar bra och skapar ordning i garaget får du mycket mer glädje och nytta av utrymmet.

ordning i garaget

För många är garaget det enda lite större förvaringsutrymmet. När skidor, gräsklippare och vinterdäck samsas med bil och hemmaverkstad blir det snabbt trångt om saligheten.
Oavsett om du bygger nytt eller fixar till garaget så börja med att rensa och göra dig av med sånt du inte använder. Sätter du upp delmål känns uppgiften att skapa ordning i garaget inte lika övermäktig. Tänk igenom vad det är du behöver förvara.

ordning i garaget

Transparenta plastlådor och tråd-korgar gör att du slipper leta för att se vad de innehåller. Från Elfa.

–Det vanligaste misstaget är att ställa saker på golvet, istället för att använda alla ytor som faktiskt finns. Att frigöra golvyta är ett bra första steg och genom att utnyttja väggarna gör du plats för att sortera, förvara och hålla ordning, säger Christine Dahlman som är förvaringsexpert på Elfa.

ordning i garaget

Med rätt utformad förvaring får var sak sin plats. Och med vägghållare för spadar och cykeln sparar du golvplats och underlättar städningen. Från Elfa.

En variant är att att sätta upp bärlister högst upp på väggen, sedan är det enkelt att hänga på hängskenor och fylla på med konsoller och hyllor. Det är ett system du enkelt kan bygga vidare på, flytta runt och till och med ta bort om du behöver.
–I de flesta garage så finns det dolda förvaringsytor. Genom att utnyttja döda utrymmen som hörn, en grund vägg och baksidan av en inner- eller garagedörr så kan du enkelt trolla bort saker med hjälp av smart och flexibel förvaring. Takbox, cykel och kajak hänger du med fördel upp i taket.

ordning i garaget

Rita en kontur med spritpenna runt varje verktyg så hittar de enklare tillbaka till sin plats.

En rejäl arbetsbänk är det många som önskar sig i garaget och under den ges bra möjligheter för förvaring. I ett mindre garage kan du ha en fällbar arbetsbänk.
Hyllor och bänkar ska klara av en del vikt. Tyngre saker förvarar du smidigast på låg höjd och de lättare högre. Har du plats för avlastningsytor på hjul så är det en bra lösning.
–Var sak på sin plats gäller när du planerar din förvaring, men allt är förgäves om du inte lägger tillbaka dem när du är färdig.

Läs också:

Varmgarage eller Kallgarage Garageskolan del 1

Text: Peter Fredberg Foto: ELFA

 

 


- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -

Relaterade artiklar