- Annons -

 

Kontoret är ditt hem borta från hemmet. Det är platsen där du kämpar, når mål i karriären, och förverkligar drömmar. Dock är det även ansiktet utåt för ditt företag, därav är inredningen och det första intrycket kritiskt. Det behöver inte kosta skjortan för att inreda arbetsplatsen på ett effektivt sätt, små detaljer så som belysning kan vara den avgörande faktorn. Som tur är behöver du inte anlita en arkitekt för att piffa upp ditt kontor, lösningarna hittar du gratis här.

 

Arbetsplatsens belysning bidrar till det första intrycket

När du spenderar varje dag på din arbetsplats är det lätt att glömma bort hur andra kanske uppfattar samma utrymme. Så, försök att föreställa dig att du är där för första gången: Vad säger kontoret om ditt företag? Representerar det en organiserad, effektiv bild? Ett växande och aktivt företag? Är det välkomnande för både kollegor och besökare? Ut- och ingången till kontoret är avgörande här: det är här det första intrycket oftast tar plats. Spendera bara några få minuter varje vecka för att hålla det rent och snyggt, och investera några hundralappar i nya växter. Försäkra dig om att besökare uppfattar kontoret på det sättet som du vill att de ska uppfatta det.

Ge arbetsplatsen färg

Hur kontoret ser ut speglar även, till viss del, vilket slags arbete du sysslar med. Neutrala färger passar bra för mer konservativa verksamheter så som banker och advokatfirmor. För mer kreativa kontor passar det utmärkt med fotografier och tavlor med varmare toner. I vilket fall som, tänk efter vilka färger du inreder ditt kontor med, nöj dig inte med vad som fanns där från början. Tänk på samma gång hur det går att lägga till företagets logga och annan marknadsföring i inredningen. Hur du marknadsför ditt eget företag i dess egna lokaler kanske verkar trivialt, men det kan göra ett kraftfullt intryck hos potentiella kunder.

 

Färg på arbetsplatsen

 

 

Effektiva möbler för produktivt arbete

Ryggsmärtor, överansträngda ögon och spända axlar kan leda till att dina anställda jobbar mindre produktivt. Därav borde du satsa på att investera i ergonomiskt anpassade möbler, som i längden kan spara dig mängder av pengar. Beroende på storleken av ditt kontor, överväg att anlita någon som professionellt kan avgöra var i utrymmet som datorer, skrivbord och andra kontorstillbehör bör placeras. Det kanske verkar smart att inte lägga så mycket pengar på möbler, men var försiktig med vad för stolar du investerar i – köp inte stolar som inte ger det stöd som behövs för det arbete som utförs. Om det behövs, köp ytterligare ergonomiska tillbehör för anställda som ber om det. I gengäld får du gladare, hälsosammare anställda, vilket leder till en gladare och hälsosammare arbetsplats.

 

Arbetsplats

 

 

Använd professionell belysning

Belysningen på arbetsplatsen är avgörande då det både påverkar de anställda, förmedlar det intryck du vill att företaget ska ge och, om det finns närvarande, lyfter även fram produkterna som ökar försäljningen. För att minska kostnaderna för företaget ska belysningen även hålla länge och vara energieffektiv för att hålla nere energikostnaderna. Det här går enkelt att lösa med LED-belysning. LED-belysning har lång livslängd och drar lite el, och många produkter kommer med 3 eller 5 års garanti. Behovet av olika ljuskällor baseras på storleken av kontoret. Utrymmen med mindre yta, till exempel om du vill belysa en specifik produkt, behöver ljuskällor med liten spridningsvinkel. På samma sätt behöver utrymmen med större yta använda sig av ljuskällor med större spridningsvinkel. I vissa kontor kan det behövas en mix av spotbelysning, allmänbelysning och hyllbelysning för att få en komplett, och effektivt, ljussättning. Professionella produkter leder naturligt åt ett professionellt resultat. En produkt att rekommendera här är LED-panel som går att installera i innetaket. Resultatet blir lyckat och skapar en jämn ljusnivå över hela lokalen. Dessa LED-paneler för kontor skapar en lyckad belysning för ditt kontor som leder till att både du och dina kunder får ett svindlande intryck.

 

LED-panel i kontursutrymme
LED-paneler kan enkelt fällas in i yttertaket

 

 

Skapa stämning med färgtemperatur

Stämningen på kontoret är även den väsentlig. Vilken känsla vill du skapa hos dina anställda och klienter? Vill du ha ett varmvitt ljus eller kallvitt ljus? Detta beror på vad för slags produkter eller tjänster företaget sysslar med. Om ditt företag sysslar med att sälja produkter som ska vistas i hemmamiljöer bör kontoret vara belyst i ett varmvitt ljus, vilket skapar en mer ”hemmakänsla”. På samma sätt fungerar det om ditt företag säljer produkter som vistas utomhus, då passar det bättre med ett kallvitt ljus då det speglar en utemiljö bättre. Men, som nämnt innan, det är inte bara fokus på vad ditt företag säljer när det kommer till färgtemperatur, utan även intrycket hos kunderna. Exempelvis, en lokal med högt i tak med ett kallvitt ljus och inte mycket spotbelysning, kan signalera till kunden att det här är ett ställe som säljer billiga saker. Om du vill signalera en mer exklusiv känsla så rekommenderas det att använda sig av mer punktbelysning. Skulle du bestämma dig för att använda spotbelysning i lokalerna så är Global Trac att rekommendera som är kompletta strömskenor för belysning. Till dessa finns det Global spotlights som passar i skenorna.

 

Global Trac-system

 

 

Naturligt ljus med utsikt

Alla lokaler har inte turen med att ha fönster som öppnar upp för en fantastisk utsikt. Men, om ditt kontor har den turen, så satsa på att försöka dra nytta av det naturliga ljuset så mycket som möjligt och placera ett par soffor för avkoppling närmst det fönster med finast utsikt. Mellan det höga arbetstempot, konkurrensen på marknaden och hanteringen av anställda, är det guld värt att kunna stanna upp en stund och koppla av framför en lugn och vacker utsikt.

Sammanfattningsvis, lämna varken inredning eller belysning åt ödet när det gäller kontoret. Dessa faktorer är avgörande för både ditt, de anställdas och kundernas intryck och mående. Utförs detta på rätt sätt kommer det att spara dig pengar, tid och energi och skapa gladare och hälsosammare arbetsförhållanden.

Fotokällor: Pixabay och Xcen butiksbelysning

 

- Annons -