Är Jarvis något för ditt hem?

Mark Zuckerberg som är en av grundarna till Facebook har presenterat ett AI (Artificiell Intelligens) som han har arbetat på i drygt ett år, han har fått namnet Jarvis som kommer från AI:n som finns i filmen Iron Man från Marvel.

Hur häftigt hade det inte varit att ha en egen AI i sin villa som hjälper dig med allt från barnpassning, till tvättning och med läxhjälp. Mark har använt Morgan Freeman och Arnold Schwarzenegger för att göra rösten åt Jarvis.

“Varje år så tar jag mig an en ny utmaning för att lära mig nya saker och för att växa som människa utanför Facebook. Mina utmaningar de senaste åren har bland annat varit att läsa två böcker per månad, lära mig Mandarin och träffa en ny person varje dag. Min personliga utmaning för 2016 blir att göra livet lättare genom att bygga ett enkelt AI för att styra mitt hem med och hjälpa mig i mitt arbete. Tänk lite på Jarvis i Iron Man så förstår du vad jag menar.” Skrev Mark Zuckerberg tidigt 2016.

Ai är ett område som det har investerats enorma pengar i under de senaste åren, framförallt 2016 och experterna hävdar att Ai är här för att stanna. Hur lång tid det tar tills det kommer till marknaden och tills det utvecklas för konsumenters villor är oklart. Vi kan börja med att ta del av Marks video nedan och se hur det kan se ut med Jarvis till exempel:

Mark Zuckerberg presenterar Jarvis:

Mark berättar för oss om sitt projekt och om hur den kom till, även visar oss lite kring vad Jarvis kan göra.. och inte göra.

Priscilla berättar om hur det är att ha en Robot Assistent i hemmet:

Priscilla är fru till Mark och hon berättar hur det är att ha en Robot Assistent i villan de äger i Palo Alto. Att vara fru till en IT-entreprenör och tekniknörd är inte alltid det lättaste.

När du lämnar din villa..

Det här händer när du lämnar dit hem och din robot assistent blir ensam. Väldigt roligt!

Förarlösa taxibilar, robotgräsklippare och nu robot assistenter i hemmet! Vi lever minst sagt i en modern tid nu.