- Annons -

Se hur pappan i ett fantastiskt IKEA hack förvandlat sin sons vanliga gamla Kurasäng från säng till en cool lekplats med rutschkana och ett hemligt gömställe.

Tänk vad man med lite fantasi och handlingskraft kan skapa av helt vanliga saker i hemmet. Genom att använda sig av flera redan “färdiga” beståndsdelar kunde han både bygga ihop dem till något nytt och till något som kommer att glädja hans son i många år framåt.

För er som är bättre på svenska än engelska har vi lagt en kort översättning (eller sammanfattning) under filmen.

Eric Strongs son hade tröttnat på sin gamla, tråkiga säng och ville ha en ny som passade bättre till hans ålder och behov. Han fick något mycket mer…

Genom att använda flera olika möbler från IKEA skapade Eric, förutom en plats att sova i, ett hemligt utrymme under sängen, en plats för att sätta en rutschkana och smart förvaring för sonens leksaker och böcker. Han kallar det han gjort för “Ett extremt IKEA hack”.

IKEA hack= Att ändra användningsområde eller utseende på en vara från IKEA.

Extremt IKEA hack= Att med hjälp av en eller flera varor från IKEA helt och hållet ändra den ursprungliga funktionen och skapa något nytt.

För att bygga den nya, förbättrade sängen använde sig pappa Eric av:

 

ikeahack
ikeahack

 

ikeahack

 

ikeahack

 

En helt vanlig Kurasäng som ju är något som finns i många hem där det bor barn och av de befintliga möblerna från IKEA förvaringen Trofast, bokhyllan Bestå och Dioder, en LED-multibelysning som växlar mellan 7 färger.

Sängen fick ett hemligt utrymme undertill, komplett med en lönndörr med en listig öppningsanordning där man ska vinkla en av böckerna i bokhyllan för att komma in i gömstället. Han installerade lampor som skiftar färg i det hemliga utrymmet och en invändig tippanordning som en rolig detalj.

 

- Annons -