- Annons -

Det finns många olika vägar att välja mellan när man vill inreda ett badrum i vitt. Att inreda i vitt behöver inte betyda att man inreder tråkigt. Att använda sig av ljusa färger är nämligen ett perfekt sätt att få badrummet att se större ut och släppa in mer ljus, och ger samtidigt möjligheter att variera med dekoration utan att behöva ändra den fasta inredningen.

 

Vitt badrum med vitt kakel

Vitt badrum med stort ljusinsläpp
Vitt kakel, vitt badkar och stort ljusinsläpp hjälper till att skapa ett minimalistiskt intryck. Mot det vita kan man sedan bryta av med en accentfärg.

 

Att blanda vitt med varma toner, eller att låta stilen vara lantlig har också blivit stora favoriter. Att man lättast associerar “vitt badrum” med kala ytorna kan ha att göra med inredningsmodet där kala, vita rum toppade många listor. Nuförtiden ligger ljusa färger fortfarande i topp, men ljusa färger behöver inte enbart innebära vitt. Att inreda med vitt och att inreda modernt är två skilda saker. Självklart kan ett badrum som innehåller enbart varma och dova toner vara minst lika modernt som ett badrum där skaparen endast valt att använda sig av ljusa färger och dekorationer.

 

Badrum med vitt kakel och ljust trägolv
Ett förslag på hur man på ett inbjudande sätt kan blanda den kallare vita kakeln med ett mörkare golv i trä som skapar en känsla lyx, värme och ro.

 

Ett förslag på hur man på ett inbjudande sätt kan blanda den kallare vita kakeln med ett mörkare golv i trä som skapar en känsla lyx, värme och ro.

Badrummet är den plats många ofta spenderar en stor del av sin morgon, men kan även vara platsen för att varva ner i ett hett bad efter en stressig arbetsdag eller ett givande pass på gymmet. Låt därför rummet vara lika omsorgsfullt inredd som resten av hemmet.

Att tänka på

Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Ljusa färger förstorar och ger en känsla av en större yta att röra sig på. Det kan handla om vitt kakel, vit inredning i större format, eller vita golv. Att ha de senare vita kan emellertid ha sina för- och nackdelar. Är det så att all annan inredning också går i vitt och man valt att inte inreda med färger i övrigt är det lätt att man skapar en alldeles – kanske sjukhusliknande, känsla. På vita golv syns också smuts, repor och skador lättare. Vill man dock ändå ha ett ljust golv kan det vara en god idé att istället välja ljust trä eller marmor.

Lyxigt badrum med panoramafönster

Beautiful Bathroom in Luxury Home

 

 

En annan viktig sak att ha i åtanke när man inreder vita badrum är, om man vill skapa en hemtrevlig och mer personlig känsla, att bryta av det vita med en stark kulör. Alla färger gör sig rätt med vitt, men var försiktig om du blandar flera olika. Tänk istället att de färger du tillför ska ge det mer liv, inte dämpa.

Ett vitt badrum kan vara svårare att underhålla än ett badrum som innehåller mer färger eller träslag. Anledningen till detta är vanligtvis smutsnivån som måste hållas efter betydligt oftare för att badrummet ska se och kännas fräscht. Det är även vanligt att man får stå ut med att eventuella skador på inredningen kommer att synas betydligt mer, även om exempelvis möbler i trä som är särskilt lämpade för badrum är betsade för att klara av fukt och väta.

Går du nu i tankarna om att inreda i vitt, vitt, vitt kommer du ha väldigt många valmöjligheter vad gäller inredning eller dekorationer. Många strävar fortfarande efter att skapa den stilrena känslan i sitt badrum och mode- och inredningsmagasin världen över fortsätter att förespråka denna ”färg”, både på kläder och i heminredning. En av anledningar är de fantastiska möjligheter som färgen ger. Du kan på ett ekonomiskt och enkelt sätt ändra hela känslan i ditt badrum, utan att behöva lägga ut speciellt mycket pengar. Oändliga inredningsmöjligheter ges och tröttnar du på den moderna och avskalade stilen kan du enkelt skapa en mysig atmosfär genom att tillföra mängder med gröna växter.

- Annons -