- Annons -

Hemma hos Ewa, David, Alve 2 år och Annie 6 månader är sovrummet det mest romantiska rummet. De flyttade in i sitt Hjältevadshus för snart tre år sen. Då var det bara ett skal med gipsplattor på väggarna och spånskivor på golven. De hade helt fria händer att inreda huset som de ville. Med mycket fantasi och tålamod har de lyckats göra det mesta själva!
– Vi älskar det vita och lantliga och har försökt att i ett nybyggt hus skapa en gammal känsla, berättar Ewa Weber.

inredningstips för sovrummet hemmagjord himmelsäng

Sängen är en vanlig stomme från IKEA som är målad och sen har vi vänt på den så huvudänden är vid fötterna. På med lite reglar, brädor, vit färg, textilier… och vips så har man en härligt romantisk hemmagjord himmelsäng.

Vid fotänden står det “Du är allt jag någonsin drömt om”, efter låten med Sonja Aldén som spelades på vårt bröllop. Vi har byggt ut en trävägg vid huvudänden som automatiskt även blir ett sängbord. På höger sidan av sängen har vi breddat den ändå ut till väggen. Där sover sonen, som än så länge vägrar sova i eget rum. En egen liten stegpall har han. På väggen till höger sitter scrapbookade canvastavlor från vårt bröllop.

Dold projektor med smart projektorduk

– Davids 30-årspresent var en projektor. Vi har försökt dölja den så gått det går eftersom jag inte tycker denna sorts elektronik egentligen passar i vårt sovrum, berättar Ewa. Men ibland måste man ju kompromissa! =)

Sängar-hemma-hos-familjen-i-Halmstad-5.jpg

Någon riktig projektorduk har vi dock inte, utan vid fotänden kan man rulla ner en vanlig mörkläggningsgardin från IKEA, vilket funkar precis lika bra! Ett tips till alla!

 

Platsbyggd IKEA garderob

Med hjälp av brädor, lister och samma tapet som övriga rummet har de fått en vanlig IKEA-garderob att verka platsbyggd.

Platsbyggd garderob IKEA

 

– Ja, här trivs VI! Det får gärna vara öppet fönster på dagen så det blir riktigt svalt och skönt och man ser fram emot att krypa ner under täcket på kvällen, avrundar Ewa.

Ewas 5 inredningstips!

  1. Många har sagt det före mig, men det tål att sägas igen: Loppis, loppis, loppis! Man kan alltid göra fynd!
  2. Gör om gamla saker som ni redan har. Sängstommen är 11 år gammal och har fått ny färg samt är vänd bak-och-fram. En mörkläggningsgardin från IKEA funkar kanonbra som projektorduk och är betydligt billigare. En gammal gardin är uppspänd som sänggavel och bakom den döljer sig en gammal julgransslinga med LED-lampor.
  3. Shabby Chic må vara uttjatat, men det är en stor fördel när man har små barn och inredningen redan på förhand är slitet och nött!
  4. Våga göra själv! Varken jag eller min man har några större kunskaper om vare sig inredning, byggande eller snickrande. Men det mesta går, bara man har fantasi och tålamod.
  5. Ni behöver inte ha det som alla andra! Tänk efter vad som passar DIG och DIN familj! I vår säng sover oftast hela familjen, vilket innebär två vuxna, två barn och en hund. Därför har vi med hjälp av en enkel regel samt en vanlig ribbotten och madrass från IKEA breddat sängen ända ut till väggen!

Sängar hemma hos familjen i Halmstad 2
Sängar hemma hos familjen i Halmstad 3

Inköpslista

Sängstomme: MALM från IKEA.
Trävägg samt himmelsäng: Hemmabygge med material från Byggmax.
Tavlor: Hemmagjorda med canvasduk från ClasOhlson och scrapbooking-material från “Lektyg och Hantverk” i Halmstad.
Garderob: IKEA (som de själva byggt in).
Textilier: från GeKås och Hemtex.
Sänghimmel: från Tradera, lampskärmsskelett samt spegel från loppis.
Projektor: från NetonNet och projektorduken är en mörkläggningsgardin från IKEA.

- Annons -