Snabbstädning – bästa tipsen!

Snabbstädning!

Huset är upp-och-nedvänt och dina gäster kommer om bara en liten stund! Du behöver göra en snabbstädning. Vad gör du?
Villaliv ger tips på hur du snabbt städar undan så ditt hus ser fräscht och inbjudande ut!

Vid tidsbrist är det helt ok att fuskstäda. Denna enkla städning gör du på 20 minuter. Städa bara de ytor som gästerna kommer att få se. Börja med att röja det värsta och att stänga dörrarna till sovrum och eventuella skrotrum ni inte kommer vara i. Nu har du en kvart kvar för att beta av de viktigaste rummen i tur och ordning. Och lugn – du hinner!

snabbstädning

  1. Börja din snabbstädning i hallen eftersom den är det första dina gäster ser. Ta undan en del av ytterkläderna så att gästerna får plats att hänga sina kläder. Plocka undan snabbt och ställ era skor i ordning så att din gäst får ett bra första intryck.
  2. Plocka undan all disk i köket och torka av på diskbänken, arbetsytorna och köksbordet.
  3. Dammsug de synliga delarna av golven i de rum ni kommer vara i och plocka undan allt löst som ligger och skräpar ner i en påse eller korg som du ställer undan till senare i ett av de stängda rummen. Stäng dörrarna till sovrummen, det gästerna inte ser har de inte ont av 😉
  4. Städa badrummet. Rengör toastolen, häng upp rena handdukar och torka av spegel och handfat. Ett doftljus som luktar fräscht och rent är aldrig fel, se bara till att det står säkert och inte blir någon brandfara!
  5. Vädra snabbt i vardagsrum och kök om det är där ni kommer vara. Frisk luft ger ett fräscht intryck.
  6. Dimma belysningen lite, tänd några ljus, sätt på bra musik och öppna dörren med ett leende!

Ta det lugnt, dina gäster kommer inte märka någonting av att du bara gjort en snabbstädning!