- Annons -

När villalivet går mot sitt slut, väntar Sveriges första livsstilsboende på dig. På Victoria Park finns bio, spa, restaurang, gym och utsikt över Malmös eget Grand Canyon.

som på hotell

Det sextio meter djupa kalkbrottet ger samma speciella vita ljus som en gång lockade alla konstnärer till Skagen. Här byggde cementkoncernen Euroc sitt huvudkontor i slutet av 1970-talet, en postmodernistisk betongskapelse av Sten Samuelsson med moriska bågar, hotellounge och spa för de anställda. När Heidelbergkoncernen lämnade det kulturminnesskyddade huset, föddes idén om ett livsstilsboende här.

Som på hotell - fast hemma liten 232x131xBild_innehall_pa_hotel.jpg.pagespeed.ic.ZbPL1a17cH
Kontoren har gjorts om till lägenheter och fyra höghus har byggts ovanpå. De 133 första lägenheterna är färdiga för infl yttning, och trots de höga priserna är över 100 sålda. Men så är Victoria Park också något utöver det vanliga – ett livsstilsboende för dem som uppskattar livets goda. Insatserna är höga, en tvåa på 79 kvadratmeter kostar 4,1 miljoner kronor men månadsavgiften är blygsamma 1190 kronor, plus en serviceavgift på 1250 kronor per person.
— För 41 kronor om dagen får du fritt utnyttja gymmet, spaavdelningen, biografen och loungen som blir ditt förlängda vardagsrum, säger säljaren Annika Magnusson.

I stället för egen täppa finns här en 17 000 kvadratmeter stor gemensam trädgård med boulebanor, tennisbanor och puttinggreen. Alla lägenheterna har stora fönster med utsikt över kalkbrottet.
— Människor i alla åldrar har köpt bostad här, från 30-talister till 80-talister. De flesta är Malmöbor som sålt sina villor, säger Annika Magnusson. Victoria Park letar nu lämpliga områden för liknande livsstilsboenden i Stockholm och Göteborg.

5 X lyx på Victoria Park

• Egen vinkällare med plats för 20 flaskor.
• Fri tillgång till spa med behandlingar.
• Utomhuspool med bar och lunchrestaurang.
• Övernattningslägenhet för gäster.
• Gratis förmiddags- och eftermiddagskaffe i loungen.

Foto: Stig-Åke Jönsson, Malmöbild

- Annons -