Spela dina kort rätt på altanen inför fotbolls-EM

KATEGORI

Fotbolls-EM närmar sig och då är det hög tid att fixa till en härlig plats att njuta av matcherna på. Även om Sverige inte är med i turneringen har många svenskar siktet inställt på att följa mästerskapet från början till slut. Och i ett europamästerskap blir det en hel del matchminuter att följa på datorskärmar och TV-apparater.

Fotbolls-EM brukar dock traditionsenligt sammanfalla med början av semestern för många svenskar. För den fotbollsentusiast som lever i ett hushåll där övriga familjemedlemmar inte är lika sportintresserade kan detta innebära vissa intressekonflikter. Vad är viktigast, en härlig grillkväll i trädgården eller matchen England–Spanien?

Det fina är att man inte behöver välja. I alla fall inte om man är lite smart med hur man inreder sin altan. Genom att inreda altanen som en mysig utomhusbio kan man både följa med i matchen och i familjens sociala sammanhang.

Sitta bekvämt eller hoppa upp och ned vid målchanser?

Exakt hur man väljer att följa fotbolls-EM är självklart helt individuellt. Vissa ser bara matcherna som favoritlaget deltar i, andra ser alla matcher slaviskt. Ytterligare några väljer att satsa en slant på matcherna på bettingsidor som Goplay. Det de flesta har gemensamt är att  de vill sitta bekvämt när de tittar på matcherna.

Det finns ett stort antal utemöbler på marknaden som gör sig perfekt som TV-soffa för fotbollsfans. I dag är det trendigt med stora hörnsoffor, som ger uteplatsen känslan av ett extra vardagsrum. Det finns också mer bohemiska alternativ som hängfåtöljer och hängmattor att tillgå.

Exakt vilken typ av utemöbler som passar bäst för sommarens fotbollsturneringar beror även detta på hur man vill förhålla sig till matchtittandet. Gillar man att hålla sig lugn och stilla när man ser på sportsändningar kan man satsa på riktigt mjuka möbler som hängmattor eller sittsäckar. Vill man kunna resa sig upp i affekt vid väl valda tillfällen passar nog en soffa med högre sitthöjd och hårdare sittdynor bättre.

Projektor och duk ger möjlighet att se EM på storbild i trädgården

fotbolls-EM 1

Visst är det viktigt att sitta bekvämt under alla de timmar som fotbolls-EM pågår. Detta gäller inomhus såväl som utomhus. Men det allra viktigaste är nog att det faktiskt finns en skärm att titta på. För den riktigt fotbollsintresserade eller för den som vill köra betting på fotbolls-VM räcker det inte alls med att titta på sändningen på mobilen.

På de tjocka TV-apparaternas tid var det relativt lätt att titta på TV på (vad man då tyckte var en) stor skärm ute i trädgården. Det var bara att ställa tjock-TV:n på en vagn, rulla ut den genom dörren och koppla in den med en strömkabel som drogs genom ett öppet fönster. I dag har de flesta sina platta TV-apparater uppborrade på väggen. Det gör det betydligt svårare att få ut dem till trädgården när andan faller på.

Ett bra alternativ är de projektorer som används vid utomhusbio. En projektorduk är lätt att fästa i till exempel en pagod eller pergola, och själva projektorn är ofta en mobil sak. I dag finns det en rad smarta projektorer som gör det möjligt att titta på streamade sändningar, vilket är perfekt både för den som vill titta på fotboll och för resten av familjen som vill titta på Bridgerton eller Pippi Långstrump när matchen är slut.

Glöm inte snacksbordet – chips och dipp till fotbollen

Utöver något att sitta på behöver en bra utomhusbio självklart även något att ställa snacksen, groggen eller saftglaset på. Chips och dipp är ett klassiskt komplement till fotbollsmatcher i TV-soffan, och detta ändras inte bara för att man flyttat tittandet utomhus! Den som ska testa sin simultanförmåga genom en kombinerad fobtbollskväll/släktmiddag behöver självklart också ett bord att sätta ned tallriken på.

Ett bra inredningstips är att satsa på flera sorters bord – och gärna ett eller flera satsbord som kan anpassas efter behov. Glöm inte att det är praktiskt med ytor som är lätta att hålla rent utomhus och som tål regn. Välj möbler som är specifikt menade för att stå ute i alla väder och var noga med att följa skötselråden. Trämöbler behöver slipas och oljas in med jämna mellanrum.

Maxa trädgårdssäsongen med långa filmkvällar långt in på hösten

Den som lever villaliv vet hur stor del av charmen med hus som sitter i trädgården. Och hur kort trädgårdssäsongen egentligen är. Att skapa en mysig filmhörna utomhus är ett bra sätt att krama ut ett extra användningsområde för trädgården, som även lockar de barn som annars kanske försöker dra sig inomhus med sina skärmar.

Att göra ett mysigt uterum för att se film och sportevenemang kan också vara ett sätt att förlänga trädgårdssäsongen. Med hjälp av mysiga filtar, infravärmare och ljusslingor kan man sitta utomhus långt in på hösten.

Och med ett så fint argument torde hela familjen vara övertygad om att projekt: “projektor i trädgården” är en ypperlig idé. Då återstår det bara att spana in spelschemat för årets EM-turnering och boka in grillkvällar på lämpliga datum.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -