- Annons -

Sticka utan stickor!

Så här enkelt kan du sticka en varm och snygg halsduk genom att endast använda händer och armar! Det bästa? Det tar bara 30 minuter!

skicka med händerna

Julklappstips! Sticka halsdukar till hela släkten. Allt du behöver investera i är garnet och sedan är du redo att sätta igång! Använd kvällarna framför tv:n eller lunchtimmen på jobbet så är julklapparna snart fixade.

Du vet väl dessutom att stickning anses vara bra för hälsan? Att sticka är idag ett socialt fenomen. Alla kan göra det, stora som små, unga som gamla, kvinnor och män, barn med motorikproblem och människor som behöver varva ner från stress.

Varför anses stickning bra för hälsan?

  1. Du tränar båda hjärnhalvorna: Den enkla handlingen att hitta rätta ögla förbättrar hjärnans koordinationsförmåga. Du minskar även din stress eftersom rörelserna och koordinationsövningarna motverkar det. Även om det kan verka förvånansvärt är stickning något som alla med motorikproblem kan använda som terapi. Det är dessutom bevisat att barn med psykiska problem kan förbättra sin förmåga att koncentrera sig på en aktivitet.
  2. Minskar stress: Det finns många som ofta möter upp för att sticka i parken. De sätter sig ner på en bänk, tar fram syna nystan och börjar sticka medan de pratar om vad som hänt under dagen och i livet. Sysslan får dig att slappna av. Det är en enkel aktivitet som kan öppna portarna till ett lugn som för med sig stora fördelar för de som lider av stress eller ångest.
  3. Att sticka gör dig på bättre humör: Som vi precis sade finns det många som tycker om att träffas och sticka tillsammans. Man knyter band och påbörjar nya vänskaper… Men du behöver inte gå ut för att göra det. Du kan även göra det själv i stillheten av dina egna tankar. Det ger dig en dos endorfiner som gör att du mår bättre.
  4. Förbättrar motoriken: Du har säkert någon gång sett din farmor sticka, med ofattbar skicklighet. Hon kan till och med ha artros, men har ändå lyckats hon röra sina fingrar och händer med en sådan skicklighet. Att sticka gör att vi rör händerna på ett sätt som förhindrar att de blir stela eller styva. När vi rör dem blir de varma och därför märker vi inte av smärtor lika mycket. Det är värt besväret att utföra denna enkla övning i minst en timme om dagen. På det sättet kan du lindra din artrit något. När det gäller barn kan det även förbättra deras finmotorik. Det gör dem bättre på att skriva, till exempel.
  5. Att sticka förbättrar ditt självförtroende: Att sticka är inte bara för att fördriva tiden, utan har även ett mål: att göra klart den där vanten, tröjan eller jackan. När du till slut blir klar mår du bra av att ha nått ditt mål. Det är också en bra present att ge till någon. Det är mer än bara en present: det är en investering av tid, fantasi och alla de känslor som finns i varje ögla.

 

Se noggrann och utförlig beskrivning i filmen här nedan

 

 

- Annons -