Så gör du en vacker juldukning

KATEGORI

En vacker juldukning är halva julbordet!

Alla gillar att sätta sig runt ett bord där någon gjort sig besvär med att skapa en vacker juldukning. Smaken är ju som bekant som baken i frågan om vad som är vackert, men julkänslan går ju att få till oavsett om du väljer att gå traditionellt med rött eller kanske väljer att pynta i vitt som snö.

Grunden

juldukning 1

Lägg på en vacker duk som fungerar som grund för hela juldukningen. Denna kan vara knallröd, vit eller kanske beige som säckväv, men du gör det enklast för dig själv om den är enfärgad, då kan du ta ut svängarna mer med själva dekorationerna sen.

Dukning

Ta fram finporslinet och dina vackraste glas! Är det någon gång du ska lyxa är det till julbordet. Ställ fram glas både till öl/vin/julmust, ett vattenglas och ett snapsglas vid varje plats så alla kan välja vad de vill dricka.

juldukning 2

Eftersom julbord oftast serveras som buffé och att det inte behöver lämnas någon plats för maten på bordet, använd hela utrymmet i mitten till dekorationer.

Läs också: Julbordsrecept: 15 Unika recept och tips för en magisk fest

Lägg gran- eller tallris längs med mitten och stick in ljusstakar för både stearinljus och värmeljus så du får ljus i alla höjder, eller varför inte fläta in en batteridriven ljusslinga bland riset (göm batterihållaren väl) som en extra ljuskälla. Riset kan du också dekorera med äpplen, snöspray, nötter, prismor, clementiner med nejlikor eller juliga miniatyrfigurer.

Servetter

juldukning 3

Använd gärna tygservetter i din juldukning, det ger en både lyxig och ombonad känsla, men naturligtvis går det också bra med papersservetter.

Servettringar kan komma i alla möjliga former och material. Välj det som passar till resten av din dukning. Här får du några förslag.

Bordsplacering?

Kan göras på flera sätt, här är ett exempel till din juldukning.

juldukning 4

Över bordet

Har du möjlighet att hänga något över bordet för att rama in din dukning kan du hänga upp en girlang av gran. I den är det fint att hänga pepparkaksformar i röda band eller varför inte tillverka en ljusslinga där du borrar hål i formarna för ljusen och antingen lindar den runt granriset eller använder den ensam för en mer dramatisk ljuskälla.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -