- Annons -

Villalivsnytt oktober

SolljuslampaSov gott-lampa

Brist på solljus kan påverka sömnen negativt. Enligt en ny klinisk studie så har arbetsplatslampan LUCTRA® en positiv inverkan på kroppens dygnsrytm eftersom den stimulerar produktionen av sömnhormonet melatonin. Lampan simulerar solljuset och den naturliga ljusförändringen under dagen och kan anpassas efter användarens personliga dygnsrytm.

 

 

IsskrapaEn bra start på vinterdagen 

Med rätt redskap kan du lätttare hålla bilen is- och snöfri under vintermånaderna. Den kombinerade snöborsten/isskrapan med repfri silikonborst och dubbla skrapblad skrapar bort snö och fukt utan att skada bilen. Och den tåliga och smidiga bilsnöskyffeln klarar dessutom enkelt av både hård och isig snö och hjälper till att få en snabb och säker start, oavsett väder. Tack vare den kompakta storleken tar den inte heller upp mycket plats i bagageutrymmet.

 

Proffshjälp trots att ROT-avdraget sänks

Det ser ut att bli en hektisk höst för hantverkarfirmorna runt om i landet. Inför årsskiftet förbereder regeringen en sänkning av ROT-avdraget och enligt en undersökning, utförd av Hornbach, planerar 28 procent av hemmafixarna att ta hjälp med att färdigställa sina hemmaprojekt innan sänkningen träder i kraft. Om ROT-avdraget sänks svarar två av fyra (49 procent) att de kommer att anlita hantverkare i mindre utsträckning framöver. Men det är inte säkert. Idag är det faktiskt bara 10 % av alla ROT-pengar som utnyttjas maximalt.

 

Höj värdet på villanSå höjer du värdet på villan

Fasadens utseende spelar stor roll för hur potentiella köpare uppfattar huset. Nio av tio mäklare, 95 procent, svarar att fasadens utseende påverkar husets försäljningspris. Och sex av tio mäklare bedömer att en sliten eller gammal ytterdörr eller garageport kan påverka försäljningspriset på villan negativt. Det visar en rundringning som Garageportexperten låtit göra bland mäklare över hela landet.

– Många som säljer sitt hus lägger tid och pengar på att göra i ordning husets insida och glömmer att fasaden står för det första intrycket, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten.

Att byta ytterdörr eller garageport kan därför vara ett sätt att höja värdet på sitt hus. Sex av tio mäklare, 57 procent, anser att husägare som installerar en ny garageport för 15 000–20 000 kronor sannolikt ökar försäljningspriset med minst samma belopp.

 

Text: Eva Linetti

- Annons -