Byta tak – Så enkelt kan du spara tusentals kronor

Funderar du på att byta tak? Men du behöver inte lägga ut en förmögenhet på att köpa nya takpannor. Du kan nämligen spara tusentals kronor och förlänga livslängden med upp till 20 år genom att tvätta och måla ditt tak.

byta tak 1

– Vårt tak ser helt nytt ut. Det är fantastiskt, säger Leif Svanholm som anlitade Decatak som är Nordens ledande företag inom takmålning.

Leif har bott i över 20 år i sitt hus i Torshälla, det som händer med ett hus med så gammalt tak är att det behöver en uppdatering. Mossa och smuts har gjort att det ser tråkigt ut och även skyddet är nedsatt. När han träffade på Decatak som utförde tvätt av taket hos en av hans grannar, fick han information om möjligheten att måla taket i stället för att byta ut det helt.

Läs också: Slipp myror – bekämpa ohyra i grönsakslandet

Det kom en besiktningsman för att inspektera takets skick som rekommenderade att tvätta och måla taket för att förlänga dess livslängd och få det att se ut som nytt igen. Decatak skickade ett team som täckte huset för att skydda det från smuts och skador vid tvättning.

Efter tvätt målades taket två gånger, först med grundmålning sedan med en unik vaxbehandling som gav taket ett nytt utseende. Leif blev mycket nöjd med resultatet och har nu kontaktat Decataks systerbolag, Decasol, för att sätta upp solpaneler.

byta tak 2

Tips till dig som funderar på att byta taket!

Att måla taket är en klok investering som alternativ till att byta ut hela taket, eftersom behandling av taket i snitt bara kostar 20–25 procent av ett takbyte. En annan aspekt är miljön, de befintliga pannorna målas och taket tvättas med kallt vatten- inga kemikalier eller algmedel tillsätts.

Fördelar:

  • Öka värdet på ditt hus
  • ROT-avdrag gäller
  • 10 års garanti
  • Ser ut som nytt
  • Miljövänligt
  • Snabbt, enkelt och smidigt
Ta hjälp av Decatak
Gör som Leif och förnya ditt tak med hjälp av Decatak. Boka en kostnadsfri besiktning redan idag.

 

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -