- Annons -

[emaillocker]Skjutdörrar är en populär garderobslösning men är också praktiska för den som vill dela av ett rum. Skjutdörrar inomhus är enkla att installera och något den händiga kan göra själv.[/emaillocker]

Den yteffektiva skjutdörren har frälst många av oss. Framför allt används den i garderober och lite trängre utrymmen där ytan helt enkelt kräver att det inte finns en svängdörr som kan krocka med en vägg eller en möbel. Det går också bra att montera en skjutdörr i större rum som du vill dela av.

  • Du kan måttbeställa skjutdörrarna hos din återförsäljare. Kanske vill du installera en garderob under ett utrymme där taket lutar nedåt, eller kanske vill du byta ut en smal dörr till ett förråd med en skjutdörr.

skjutdörrar inomhus

Skjutdörrar garderob

Skjutdörrar för garderob är ett snyggt och platsbesparande sätt att skapa ordning och struktur bland sina kläder och i sitt sovrum. Måttbeställ dem och fundera över om du vill att någon av dörrarna ska ha en spegel. De är lätta att montera och det brukar medfölja en monteringsanvisning. De flesta kommer med skenor både för tak och golv, medan vissa hänger löst i taket. Här kommer lite olika varianter som finns på marknaden.

Utanpåliggande skjutdörr

Den utanpåliggande skjutdörren fästs i väggen eller taket, vilket gör att skjutdörren åker åt sidan utanpå väggen. De kommer, precis som alla typer av skjutdörrar, i olika material. En del föredrar frostad “see-through” för att skapa ljusinsläpp mellan rummen, medan andra föredrar dem helt täckta för att ge mer privat karaktär åt det indelade rummet.

Är inte skjutdörr rätt för dig? Läs då vår artikel om hur du monterar en snygg mellanvägg istället!

Skjutdörr infälld

Du kan också välja att ha en infälld skjutdörr med en så kallad pocketkarm, där skenorna och dörren åker in mellan en inskjutning i väggen. För att installera sådana kan det vara bra att ta hjälp av en montör eftersom monteringen är något mer komplicerad. Pocketkarmen gör att den infällda skjutdörren inte stör intrycket eller skymmer en del av väggen när den står öppen.

Dolda beslag

En variant av de utanpåliggande skjutdörrarna är den där dörrskivan är större och bredare för att skapa ett stilrent och designat intryck. De flesta som har dolda beslag låter skjutdörren själv täcka beslagen och beställer därför en betydligt bredare dörr. Det ger en lite “maffigare” känsla och blir snyggt både i breda vita dörrar men också i mörkare, tyngre träslag.

Lycka till med dina skjutdörrar inomhus!

- Annons -