Matchande garageport

Hur hittar man en matchande garageport till sitt hus? Läs vidare om hur familjen Hjälmeby tänkte i sitt val av leverantör, när de skulle köpa en garageport till sitt nybyggda hus. 

Möt Göran Hjälmeby, grundare till Intressanta Hus i Sverige AB. Med 25 år i småhusbranschen tröttnade han på stereotypa husmodeller och startade familjeföretag. ”Vår idé är att låta arkitekter rita intressanta hus som sticker ut ur mängden. Vi fabriksproducerar husen i block som monteras och utrustas på plats. På det viset kombinerar vi det sköna med att få ett individuellt anpassat hus, med den rationella produktionen hos normala kataloghus.”

Att bygga ett eget hus är en dröm för många. Marknaden växer och följden blir allt fler identiska husmodeller. Ofta blir det både kostsamt och tidskrävande att anlita en arkitekt. När Göran Hjälmeby efter drygt 25 år i småhusbranschen startade familjeföretaget 2010 var målet att kombinera smarta prefabricerade lösningar med drömmar om individuell design och arkitektritade detaljer.

matchande garageport

–Vi vänder på det. Istället för att börja tänka i produktionsledet så fokuserar vi på slutresultatet och det kunden önskar sig av sitt nybyggda hus, berättar han.

Designhus med spektakulära val

Med en lång bakgrund inom småhusbranschen började Göran tröttna på stereotypa husmodeller och alldaglig design.

–Kostnadseffektivitet i alla ära, men det finns en gräns för när det blir för likriktat. De flesta som tittar på att bygga hus idag vill ha något eget, säger Göran.

Företaget har dubblat sin produktion från starten 2010 och idag producerar man ca 35 hus per år. Huvudkontoret ligger i Västerås, och i centrala Stockholm finns ett kombinerat showroom och kontor som sysselsätter 15 anställda. Fokusområde är Stockholm/Mälardalen, men unika husdrömmar förverkligas över hela landet.

Kvalitet och flexibilitet

När man skulle välja garageport låg valet av Hörmann som samarbetspartner nära till hands. Företaget fokuserar på design, kvalitet och innovativa lösningar och Hörmanns garageportar uppfyller samtliga krav. Man ville dessutom hitta en flexibel partner som förstod affärsidén och anammade tankesättet.

välj enmatchande garageport till huset

Matchande garageport

Självklart har Göran även byggt ett spektakulärt hus åt sig själv och frun. Villa Tryskär är minst sagt imponerande med sina stora glasytor och raka linjer. Hörmannporten LPU42 passar extra bra då husets design bygger på att alla dörrar och fönster går från golv till tak, därför viktigt att även garageporten går från golv till tak då den har en framträdande roll på husets entrésida.