- Annons -

Duka upp! På försommaren finns det alltid saker att fira. Solen, värmen, studenten och kärleken. Allt är värt en fest och varje fest är värd en vacker dukning. Med små medel kan du charma gästerna och få dem att känna sig extra välkomna till kaffekalaset i bersån, lunchen under äppelträdet och picknicken i gräset!

 

Glasvaser

Söta små glasvaser skymmer inte sikten på det dukade bordet.  Från Ateljé Alt.

Bricka

Nadja Wedin gör så fina brickor i formpressad björk med fåglar och fjärilar, växter och insekter.

Kniv

Den franska Opinelkniven finns som kökskniv, skalkniv, stekkniv och knivar för utomhusbruk och passar till en rustik och romantisk middag. Handtagen är av bok, olivträd eller färgad avenbok. Bladen som är av rostfritt stål kommer från Sandvik.

Picknick

Perfekt med picknick! Kuddar och plädar i sköna sommarmönster och färger. Från Linum

Festdukning Villaliv

I Mikaela Willers sommardukning är allt handgjort. Från ljusstakarna till fat, tallrikar och vaser. De handdrejas, formdrejas, gjuts, trycks och manglas. En njutning även utan mat!

duka-glas-villaliv

Vackra glas av konstnären Lisa Ling.

Buffédukning

Buffédukning med mönstrad keramik, äkta linneservetter och sommarblommor i en vas. En fin aptitretare! Servisen kommer från danska Nordal och finns i många färgställningar.

PlastkannaPlastglas

Glas och bringare i sommarsnirkligt mönster av akrylplast passar perfekt ute. Från Åhléns

Glaslykta

Lykta från Åhléns.

Linneservetter-villaliv

Linneservetter i sommarfärger! Det är vackert att blanda. De här kommer från Linum.

Ute blir inne

Ute blir inne! Om vädret vägrar så duka inne med så mycket sommar du kan. Ta in växter och vilda blommor och häng upp ljusgirlangerna här istället. Från Ikea.

Karaffer, ostbricka

Smarrig servering! Servera vinet i karaffer av munblåst glas med korkar i ek. Träbrickor och ostkupa ev ek med kupa i akrylplast. Allt från Sagaform.

Text: Eva Linetti 

 

- Annons -