Isolerade och flexibla ventilationskanaler sparar energi

Flexibla ventilationskanaler

Ska du skaffa ett modernt FTX-aggregat till hemmet behöver du även moderna kanallösningar från Flexoduct för att spara energi när det kommer till ventilation och uppvärmning. Du får då till en bra luftströmning därhemma, en från- och tilluftsventilation där värmen återvinns och luften renas. Dessutom finns andra flexibla ventilationskanaler, som passar till exempel köksön, som är bra mycket bättre än det gamla ålderdomliga kolfiltret.

Vi på Villaliv skriver om flexibla ventilationskanaler, ventilation med värmeåtervinning och vad du kan göra för att säkra bra ventilation hemma med enkla standardtillbehör till ventilationssystemet. Vi tipsar om bland annat serien Isotermo från Flexoduct och andra ventilationsprodukter. Även om du inte installerar själv är det bra att vara påläst på området så att du får de produkter som du vill ha och för att du ska känna dig säker på att arbetet blir bra gjort.

FTX-aggregat med flexibla ventilationskanaler

Är du en av dem som funderar över att installera FTX-aggregat i ditt hus? Då har du kommit till rätt ställe! Men vad är egentligen ett FTX-system undrar nog många. Det är ett från- och tilluftssystem för ventilationen, ett ventilationsaggregat med värmeväxlare, som gör det möjligt för dig att kontrollera värme och luftflöde energieffektivt hemma. Systemet utvinner energi ur ventilationsluften och för bästa lösning till detta aggregat är det smart om du kompletterar med ventilationskanaler från Flexoduct. Varför, undrar du säkert. Det beror på att flexibla och isolerade ventilationskanaler inte bara är lättare att installera, utan de är även mer energieffektiva eftersom ingen värme läcker ut och inte går till spillo. Ett tätt hus med täta kanaler och ett FTX system kan enligt tester från Energimyndigheten spara in hela 3000-6000 kilowattimmar per år. Det är alltså en väsentlig skillnad jämfört med andra uppvärmnings- och ventilationssystem.

Flexoduct Isotermo – isolerade ventilationskanalerFlexibla ventilationskanaler 1

Serien Isotermo är en lösning för dina luftkanaler. Dessa är termiskt isolerade ventilationskanaler från tillverkaren Flexoduct som är typgodkända och flexibla i sin utformning. Perfekta och trygga att koppla samman med FTX-aggregat för bästa möjliga effekt på hela ventilationssystemet.

När det kommer till ventilation är det extra viktigt att ha säkra delar för anslutning, eftersom det finns speciella krav på det. Det handlar om typgodkännande och teknisk data för funktion.

Luftkanalerna från Flexuducts serie Isotermo är anpassade för att klara den tuffaste kylan och annan utsatthet, allt för att ditt till- och frånluftssystem ska kunna fungera oklanderligt. Kanalerna är lätta att installera och är rensbara. En produkt i sortimentet är Isotermo-sleeve, en så kallad isolerstrumpa som finns i olika tjocklekar. Denna är otroligt snabb att installera med sitt installationsmembran och isolerar säkert ventilationskanalerna utan skarvning. På så vis görs inga energiförluster från dina kanaler.

Direkt ventilationskanal till köksfläkten som passar köksön

Det finns även andra ventilationskanaler, till exempel en så kallad IM kanal, som är mer anpassad för särskild ventilation i bland annat kök. En sådan är IM-EI15 från Flexoduct som du kopplar direkt in till fläkten. De flesta blir direkt hänvisade till kolfilter när det pratas om ventilationslösningar till fläkten för köksön, men för den som vill laga ordentligt med mat i sitt kök är det betydligt mycket bättre med en IM kanal. Denna drar du enkelt som direkt anslutning till din takhuv med brandtätning från Flexoduct som är anpassad för IM kanalen.

Modernt ventilationssystem är A och O

Ett bra och modernt ventilationssystem överlag är A och O när det kommer till inomhusmiljön som helhet. Det ser till så att avgaser, partiklar, pollen och bakterier med mera hålls borta från din inomhusluft, samtidigt som matos och fukt filtreras ut och värme återanvänds och inte läcker ut. Det är miljöfråga och också en bra lösning för din plånbok, samtidigt som det är bättre för inomhusmiljön och gör att ditt hem står sig tåligare.

Gör det enkelt för dig och välj smarta och flexibla ventilationskanaler som är tätare och lätta att installera till ditt hus, du kommer inte att ångra dig! Kolla in https://flexoduct.se/ för mer information eller kontakta dem om du vill rådgöra med experter på området!