Solceller – investera i förnybar energi

Marknaden för Solel i Skandinavien har lyft avsevärt. Det gäller även intresset för solceller, tekniken bakom de, deras miljöpåverkan samt hur den här typen av investering påverkar din plånbok. I en värld där vi blir allt mer medvetna kring hur dagens levnadssätt påverkar vår planet, är det också viktigt att se sig om för alternativa energilösningar. Vi på villaliv skriver om framtidens energi, vad det kan göra för oss samt tipsar om Svenskt Byggmontage AB, en totalleverantör av solenergilösningar till privatpersoner.

Om du funderar på att investera i solceller, så ska du göra det! Sanningen är den att det finns få anledningar till att inte göra det, om ens några alls. Med tiden kommer du märka hur stor skillnad i kostnad det blir i jämförelse med att ha traditionell el, samtidigt som du dessutom slår ett rejält slag för miljön. Det spelar ingen roll om det är en liten eller stor anläggning som du har i tankarna, du kommer att märka skillnad oavsett vilket. Framtidens energi kommer från solen!

solceller

Solceller del av miljöplan

Solenergi är värme och el som kommer direkt från solen och produceras genom solceller. Eftersom Sverige siktar mot att bli ett mer miljömässigt hållbart land så krävs det att mer energi utvinns naturligt. Detta kan bland annat vara genom att installera solpaneler på skolor, hushåll och företag. Jämför man med “traditionell el” är solenergi mycket miljövänligare då utvinningen av solenergin inte genererar några utsläpp som i sin tur påverkar atmosfären.

Genom att installera solceller på ditt tak så hjälper du till mot det globala klimathotet. Faktum är att energi från solen är en del av den globala miljöplanen som kan komma att rädda vår planet.

Fördelar med solceller

Solceller tar vara på solens strålar, den naturliga energi som redan finns, och omvandlar till brukbar el utan att slita på naturens resurser. Dessutom är det en förnybar energikälla som inte tar slut. Denna miljövänliga och prissäkra energiform förutspås bli en av de största källorna till den hållbar el i framtiden. Nedan kan du läsa om några av de främsta anledningarna till att välja solenergi.

Du kan få solel dag som natt

Många tror att solceller inte fungerar när solen inte lyser. Men faktum är att solcellerna absorberar solens stålar även om det är mulet ute. Solpaneler genererar nämligen elektricitet från solens energi och inte från värmen. Detta betyder att det effektivt ges energi till solpanelerna på ditt tak även när det är molnigt. Dessutom kan du spara den energi som producerar under soliga dagar och bruka den när molniga dagar kommer, om du så önskar. Att solenergi inte passar för det varierande svenska vädret och mörka årstider är helt enkelt en myt.

solceller 1

Ekonomiska fördelar med solens energi

När du satsar på soldriven el får du mer kontroll över elproduktion, konsumtion och elpris eftersom du blir mindre beroende av elprisets ständiga prisförändringar. Genom att installera solceller på ditt tak kan du säkra din elförsörjning i 25 år framåt, om inte längre. Förutom att spara elen som inte används kan du även sälja den vidare, vilket gör att den ger dig möjlighet att tjäna pengar på din investering. Eftersom både teknik och produktion har utvecklats sedan solceller lanserades på marknaden har kostnaden på en investering i solenergi reducerats avsevärt.

Även om köp och installation av solpaneler kan kännas som en stor utgift får du tillbaka pengarna på sikt. En investering i solenergi ger en årlig vinst som ligger mellan 5-10%, vilket gör att du snabbt får tillbaka pengarna du lagt ut. Genom att installera solceller på din bostad får du även rätt till bidrag, eftersom du då hjälper till mot ett mer förnybart Sverige. Inte nog med det, när du installerar solceller på din fastighet så ökar den faktiskt i värde. De ekonomiska fördelarna är alltså många.

Pålitlig och underhållsfri investering

Eftersom elpriset är så skiftande och oberäkneligt kan det vara extra smart att komplettera med solenergi eftersom ett solcellssystem är en relativt pålitlig energikälla. De moderna systemen kan göra en uträkning av hur mycket energi som din solcellsanläggning kommer att producera åt dig samt hur kostnaden kan komma att bli för flera år framåt. Det är ett bra sätt för att säkra ett lågt elpris för ditt hushåll framtidsmässigt.

Så fort du har fått igång din anläggning med solceller är det i princip underhållsfritt. Du kan behöva borsta bort smuts, löv eller snö som har lagt sig på. Garantitiden på solpaneler är vanligtvis 25 år, men vi rekommenderar att du besiktigar dina paneler ungefär vart femte år för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

solceller 2

Lev mer miljömedvetet

Genom att välja solel så har du tagit ett första steg mot en miljösäkrare framtid för dig och din familj, samtidigt som du får en lägre elkostnad. Med hjälp av en modern solcellsanläggning med god kvalitet visar du på ett framtidstänk samtidigt som du satsar på en hållbar energiutvinning.

Svenskt Byggmontage AB kan solenergi

Svenskt byggmontage AB är en totalleverantör av allt från större solcellsystem till enstaka solpaneler. Solcellspanelerna har en prestandagaranti för att säkerställa funktion och kvalitet, något som tryggar upp din investering. Verksamheten som Svenskt Byggmontage AB driver grundar sig i ett brinnande intresse för miljöfrågor och tillsammans med samarbetspartnern Kraftpojkarna AB kan de tillhandahålla kvalitetssäkrade och starka fabrikat av solpaneler. Med ett gediget intresse och stor erfarenhet av solcellsinstallation kan de leverera moderna helhetslösningar som passar dagens energibehov.

När du anlitar Svenskt Byggmontage AB guidar de dig genom processens alla steg, allt från val av solceller till installation och inkoppling. Med god service, pedagogisk vägledning, kvalitetssäkrade produkter och snabb leverans, kan de även hjälpa dig med installationen om du känner dig osäker. Genom att hålla sig ajour med världsmarknaden och med den senaste tekniken för solenergi så öppnar Svenskt Byggmontage AB upp den svenska marknaden med modern teknik och kan möta alla kunder behov och just därför kan de vara en leverantör för dig.

Med solpaneler från Svenskt Byggmontage AB blir du inte bara en sann miljövän, du stabiliserar dina energiutgifter och gör en ordentlig investering i din bostad. Gör det redan idag!

ERBJUDANDE: FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT!
Hej kära läsare! Svenskt Byggmontage AB erbjuder kostnadsfri offert. Dem kan solenergi! Att satsa på en hållbar energikälla gör ni bäst genom att investera i en solcellsanläggning. Dem har genom många års erfarenhet av arbete med solceller och dem har ett stort miljöintresse.

 

Har du frågor och funderingar? Vänd dig till en expert:

Jesper Dahlin
Tele: 0705-598195
Mail: jesper@svensktbyggmontage.se

solceller 3

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -