- Annons -

Hej och tack alla ni som hört av angående vårt kaninreportage!

Vi inser att vi ville för mycket på liten yta, både berätta om kaniner och bygga betesbur. Resultatet blev att vi tog för lättvindigt på frågan om kaninerna själva och fokuserade på en bur som är otillräcklig. Utgångspunkten borde varit kaninens bästa inte barnets.

Vi har därför valt att plocka ner reportaget från våra digitala medier samt vidta åtgärder*.

Vi beklagar det och ska vara extra försiktiga och noggranna om och när vi närmar oss ett liknande ämne igen. Jag har själv haft kaniner och vet vad de behöver för att må bra.

Självklart kommer vi att göra det i samråd med Sveriges kaninvälfärdsförening vars syfte är att värna om svenska tamkaniners välfärd.

Att någon av er upplever att ni blivit bemötta på ett tråkigt sätt vill jag och mina kollegor be om ursäkt för. Vi är ett härligt litet gäng som gör vårt bästa för att göra en inspirerande och bra tidning, som jag hoppas att ni vill fortsätta läsa.

Passar på att önska er en glad sommar!

Eva Linetti
Chefredaktör på Villalivet


 

Till er som läste artikeln – vänligen bortse från det vi har skrivit och kontakta Sveriges kaninvälfärdsförening (skvf.se) för korrekta uppgifter, information och svar på eventuella frågor.

*Villalivet kommer att publicera detta meddelande synligt på Villalivet.se som har hundratusentals unika besökare per månad. Vi kommer även att publicera meddelandet på våra sociala medier och i vårt nyhetsbrev för större räckvidd i syfte om att informera kring det otillräckliga reportaget. Villalivet kommer även göra en intern utredning kring det dåliga bemötandet av en person som ringde in och vidta interna åtgärder kring det.

- Annons -