10 tips för ännu mer julstämning

justämning

Nu är det dags att bygga upp en varm, härlig julstämning!

Advent närmar sig med stormsteg och här delar vi med oss av våra bästa tips för att skapa bästa julstämningen hemma hos er.

Kura ihop er i soffan och njut av julfilm.

Nu är det dags för hela familjen att kura ihop sig i soffan och avnjuta julfilmer. Tomten är far till alla barnen, Grinchen, Ett päron till farsa firar jul och Elf är bara några av alla de klassiska julfilmerna som verkligen väcker julkänslorna till liv.

Julstäda.

Julstädat har vi gjort sedan urminnes tider, ja faktiskt redan på vikingatiden i samband med midvinterblotet. Än idag är det en punkt som finns på nästan alla kravlistor inför jul. Detta kan ju vara en både jobbig, tråkig och ibland svettig uppgift, men med en bra planering blir det mycket lättare. För att underlätta rekommenderar vi en utförlig planering där det framkommer vem som ska göra vad och när det ska vara klart.

Gör er egen spellista.

julstämning 1

Julmusiken är verkligen en riktig bomb fylld med julstämning, så gör en gemensam spellista med alla era favoritjullåtar och spela den om och om igen. Detta är en av de absolut viktigaste punkterna, då den verkligen kommer spelas hela tiden. Gör gärna en lång och blandad lista med jullåtar från alla tider.

Läs också: Julbordsrecept: 15 Unika recept och tips för en magisk fest

Julpynta.

Självklart ska ni pynta och håll inte tillbaka, utan fyll hemmet med julpynt från topp till tå! Pyntet är ju trots allt en av de största faktorerna när det gäller julstämningen, så där ska man inte snåla.

Pyssel. 

Pyssla tillsammans med barnen, skapa gulliga snögubbar och tomtar som ni kan använda som julpynt i huset. Gör också fina handgjorda julkort som ni kan skicka till släkt och vänner.

Införskaffa julpyjamas.

julstämning 2

Alla borde ha en mysig pyjamas under julen och att se barnen springandes i huset med söta pyjamaser är en riktig mysfaktor. Pyjamas med julmotiv är att föredra men det viktigaste är att den är riktigt gosig och bekväm.

Utrensning.

Något riktigt fint man kan göra är att gå igenom familjens garderober, barnens leksaker, förråd och annat i jakten på kläder och saker som kan skänka bort inför jul.

Bygg ett pepparkakshus. 

julstämning 3

Att bygga pepparkakshus är roligt och mysigt för hela familjen oavsett resultat. Det kommer garanterat fylla huset med både julstämning, skratt och ljuvlig doft.

Gör gärna egen pepparkaksdeg för att maxa julkänslan.

Julklappslista. 

Vad är en jul utan julklappar? Presentinköp blir lätt stressigt och rörigt, därför är en julklappslista en utmärkt idé! Det smartaste är att att börja med både listan och inköpen långt innan jul, på så sätt kan du undvika oväntade problem.

julstämning 4

Nedräkning. 

Kolla på julkalendern, antingen köp julkalendrar eller gör egna, köp sifferljus, alternativen är många. Nedräkningen är en utmärkt stämningshöjare då spänningen höjs för varje lucka som öppnas. Det är en daglig påminnelse om att snart kommer dagen där familj, vänner, värme och kärlek står i fokus, Julafton.