Organisera din städskrubb med smart förvaring

KATEGORI

Drömmer du också om en städskrubb som lever som den lär? Alltså ett städskåp med ordning som möjliggör snabb städning och inte har städprylar som faller ut varje gång du öppnar skåpdörren? I så fall har du kommit helt rätt. Såhär kan du organisera och optimera städskåpet, vare sig denna hittas i tvättstugan, hallen eller någon annanstans i huset.

städskrubb 1

En städskrubb är ironiskt nog ett utmanande utrymme att hålla rent och i ordning. Här är det ofta proppfullt med prylar som sprayflaskor, hinkar, trasor och massvis av rengöringsmedel i olika utföranden. Det kan till och med vara så smockfullt att du måste bära ut dammsugare innan du kommer åt skurhink och dammvippa.

I stället för att leva med röra, ordna upp i ditt städskåp så du enkelt kommer åt det du behöver när du behöver det. Det gör städningen både enklare och roligare. Läs vidare för tips och råd kring städförvaring och organisering av städskrubben.

Skapa bra förvaring i tvättstuga

En bra lösning kan vara att bygga städförvaring i din tvättstuga – så att alla städprylar finns på ett och samma ställe i ett rum som ändå har som syfte att hålla saker rent. Har du ett skåp under diskhon i tvättstugan är detta en perfekt plats att förvara rengöringsprodukter och trasor på. Kanske har du redan ett skåp i hallen eller köket som innehar alla städprylar? Oavsett vilket, är det skönt med ordning.

Det bästa rådet är egentligen att försöka utnyttja höjd och djup så mycket som möjligt, oavsett om du optimerar ett litet städskåp eller bygger en hyllsats ovanför tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan. Gamla, utrivna köksskåp som blivit över sedan renoveringen av köket blir perfekta att montera upp som förvaring i just skrubbar, tvättstugor och källare. Där kan du ha massvis av städartiklar organiserade på just det sätt du vill.

Fundera över detta innan städningen

Innan du går loss med rensningen och organiseringen av städskåpet är det bra att fundera över följande frågor:  

  •      Kan du använda höjden och djupet i skåpet bättre?
  •      Kan utdragbara lådor monteras ovanpå varandra?
  •      Kan väggarna i skåpet få krokar, hyllor eller korgar som gör att de optimeras?
  •      Finns det möjlighet att montera fast en stång, en förvaringsmodul eller krokar på insidan av skåpdörren?

Påbörja organiseringen av städskrubb

I städskrubben trängs ofta både hink och mopp med dammsugare och diverse städmedel. Hur ska du på bästa sätt få ordning här egentligen? Börja med att dokumentera ditt stök genom att fota städskåpet i all sin orörda ära. När du gjort det kan du börja plocka ut all som finns i skåpet. Rengör utrymmet och börja sedan sortera upp de prylar som du plockat ut från skrubben. Behöver verkligen alla saker vara i samma städskåp? Kanske kan vissa få nya platser? Det du verkligen vill få plats med i städutrymmet men som i dagsläget förvaras på en annan plats i hemmet gäller det att plocka fram i detta läge. Dessa har nämligen en högre prio än de saker som förvaras i skåpet men som skulle kunna flyttas på.

Släng och byt ut trasiga prylar

När du ändå organiserar dina städprylar är rådet att även slänga och byta ut det som är slitet eller inte används. Montera upp de stänger, lådor, krokar och andra anordningar som du vill ha och lägg sedan in städsakerna på sina nya platser. En skoupphängare med små fack funkar till exempel utmärkt till att förvara rengöringsmedel och allehanda sprayflaskor i.

Märk gärna upp vad som ska ligga var så blir det enklare för både dig och resten av familjen att behålla ordningen. Ta sedan en ny bild och jämför med den gamla för att verkligen känna organiseringsglädjens tillfredsställelse.

Fler organiseringsråd till städprylarna

Ett vanligare sätt att organisera sina städprylar på är att lasta en liten rullvagn med rengöringsmedel, trasor, dammvippa, handskar och hink på. Detta är bra om du har ett större hus och vill slippa springa fram och tillbaka till städskåpet för att få rätt städmedel eller byta trasa när du städar.

Har du ingen städskrubb i huset? Ingen fara, mycket av dina städsaker får plats på insidan av kökskåpen under diskhon. På skåpens insida kan du till exempel fästa plast- eller trälådor som kan förvara allt från bikarbonat, skursvampar och ugnsrengörare.

Lycka till med organiseringen av ditt städutrymme!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Villalivet Ai
- Annons -
Villalivet Ai

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -