- Annons -

Med dagens moderna och smarta teknik kan du övervaka ditt hem även när du inte är där. Det skrämmer bort inbrottstjuvar och ger dig en större kontroll över dina ägodelar. Med övervakningskamera och övervakningssystem som rapporterar händelser direkt till din mobil har du goda chanser att för att fast oinbjudna.

De allra flesta butiker med el- och teknikutrustning har idag ett större utbud av övervakningskameror och smarta övervakningssystem. Detta är för att det finns en stor efterfrågan på trygghet i villan eller stugan. Med en övervakningskamera uppkopplad mot ett nätverk kan du hålla koll och titta till både hus och fritidshus när du inte är på plats. Det kan kännas tryggt och inte minst sparar det tid om det är så att din stuga ligger långt bort från din bostad.

Systemen för övervakning är ofta diskret byggda och gör inget större väsen av sig i hemmet, varken ljud- eller ytmässigt. Dock är de väldigt effektiva när det kommer till att skrämma bort potentiella inbrottstjuvar, särskilt när du informerar om övervakningen med en dekal vid ytterdörren. Med tillhörande larm är ditt hem säkrare och om något skulle hända är du den första som får notis om det i din mobil. Smart va?

Installera övervakningssystem med tillhörande app och larm

övervakning hemmaDet är lättare än det låter att installera ett praktiskt och effektivt övervakningssystem med mörkerseende kamera och tillhörande larm. En vanlig säkerhetslösning är att installera smart teknik i form av rörelsesensorer med tillhörande kamera på strömsnål teknik som är uppkopplat till nätet via Z-Wave. Denna teknik tar världen och inte minst Sverige med storm, just eftersom det är så enkelt att komma igång med. Dessutom ser du alla händelser direkt i din mobil via den tillhörande appen, något som gör det ännu smartare. En vanlig äldre övervakningskamera måste du faktiskt måste gå igenom för att se om något utöver det normala har skett. Kopplar du sedan på ett larm som tjuter vid intrång har du det fulländade paketet för att skrämma bort tjuvar och trygga ditt hem.

Håll koll på hemmet när du inte är hemma

Det enda du behöver göra för att börja med din övervakning hemma är således att placera ut en eller flera kameror som är kompatibla med Z-Wave-teknik och sedan ansluta dessa till nätverket via WiFi. Sedan installerar du produktens tillhörande app i din mobil så att du får kontroll över kamerorna och kan styra dessa från vilken plats du än befinner du dig på.

Så enkelt fixar du övervakning hemma

Om du vill hålla utkik efter eventuella inbrottstjuvar är tipset att kamerorna placeras relativt dolt och hemligt. Om du istället bara vill hålla koll på dina husdjur är dolda kameror inte lika viktigt. Glöm inte att ju bredare och större bildvinkel kameran har, desto mer av rummet kan du se. Däremot kan en större vidvinkel medföra en viss förvrängning av bilden, det hela beror på dina behov med övervakningen. Ju högre kvalitet på kameran desto bättre kommer sannolikt upplösningen vara. Det ger med andra ord en skarpare bild samtidigt som det tar mer bandbredd som gör att det kan lagga vid långsammare uppkoppling. Alla dessa faktorer är värda att ta med i beräkningen när du funderar på vilken typ av kamera du ska satsa på. Kamerorna för utomhusbruk är oftast snäppet dyrare än de för inomhusbruk.

Det har aldrig varit enklare att övervaka hemmet än idag – med modern och smart teknik. Oavsett om du är orolig för inbrott, för att hunden ska rota i soptunnan eller bara veta vad barnen gör för bus när du inte är hemma – kan du med en kamera hålla koll på vad som händer därhemma direkt i din mobil.

- Annons -