Tips på julfilm för stora och små!

KATEGORI

När det kommer till julfilm finns det hur mycket som helst att välja på! Men om du inte är så välorienterad på området kan det vara svårt att välja bland alla. Här kommer våra bästa tips på bra julfilmer väl värda att se. Det är allt från äldre klassiker och barnfilmer till nyare favoriter som fyller våra julfilmslistor. Plocka ut de som faller dig och familjen i smaken, eller varför inte se allihop?

Börja uppifrån eller mitt i, det spelar ingen roll. Alla julfilmer i listorna är bra och får dig i stämning. Här hittar du 30 tips på julfilm med allt från julfilmer för de allra minsta barnen till vuxenfilm och julfilm som passar för hela familjen.

Bra julfilmer för hela familjen

 1. Paddington 1 och 2. Första filmen finns på streamingtjänster och att hyra eller köpa, och den andra filmen går nu på bio. Följ med björnen Paddington på äventyr!
 2. Ensamma hemma 1 och 2. Riktig julklassiker som både stora och små älskar.
 3. Grinchen julen är stulen. Skojigt och knasigt med Jim Carrey.
 4. Elf. Will Ferrell som liten elf (tomtenisse) på äventyr bland vanliga människor för att hitta sin riktiga pappa, kan det bli bättre?
 5. Jack Frost. Filmen som tar upp ett allvarligt ämne på fint sätt och låter en pojke få återförenas med sin far på ett annorlunda vis.
 6. Polarexpressen. Fin animerad julfilm som låter oss följa med hela vägen till tomtens verkstad i Nordpolen.
 7. Ett päron till farsa firar jul. Här får vi återigen träffa familjen Griswold och som namnet lovar ska här firas jul, och det på ett sätt som bara denna familj kan. Passar stora som små.
 8. Arthur och julklappsrushen. Arthur är hjälten som hjälper tomten, på ett oväntat och skojigt vis med spänning från start till slut. Kommer alla barn hinna få sina klappar?
 9. Mupparnas Julsaga. Den klassiska sagan av Charles Dickens utspelad av mupparna i en äldre nyversion som kommit att bli en riktig klassiker.
 10. Tjuvarnas jul. Filmen med karaktärer från den populära julkalendern med samma namn. Bjuder på magi och spänning.
 11. Pettson och Findus juligheter. Animerad barnfilm där Pettson och Findus blir insnöade på gården. Hur ska det gå?
 12. A Charlie Brown Christmas. Kortfilm från 1965 om snobben och Charlie, som försöker förstå meningen med julen. Är även känd som “Snobben och Karl firar jul”.
 13. Nicke Nyfiken en apkul jul. Perfekt julfilm för de allra minsta som både är lärorik och färgglad.
 14. Filmsamlingen Astrid Lindgrens jul. En blandning av julfilmer från några av Astrids kändaste verk, väl värd att se oavsett om du är gammal eller ung.
 15. Gamla julkalendrar. Det finns hur mycket som helst att se. Mysteriet på Greveholm, Tjuvarnas jul, Selmas Saga, Pelle Svanslös, Sunes jul med flera. Välj och vraka!

 

julfilm

Julfilm att se när småbarnen lagt sig

 1. Daddy’s Home 2. Går nu på bio. En komedi som behandlar familj, julfrid och kaos.
 2. Love Actually. Klassikern som gått in i många kärlekskranka hjärtan.
 3. Nightmare before christmas. En klassiker i genren musikal och fantasy gjord i stop motion-animation av Tim Burton. Här får vi följa med när Pumpakungen Jack Skellington, som i hemlighet tröttnat på Halloween, väljer att ta över julfirandet när han av misstag hamnar i julstaden.
 4. The Holiday. Trassliga kärleksrelationer, julkänsla och feelgood när två kvinnor byter bostad med varandra för att komma bort ett slag och få miljöombyte.
 5. A Christmas Carol. Trots att denna animerade film med Jim Carrey i huvudrollen ska gå att visa för mindre barn, så kan den uppfattas som läskig och ses bäst efter att de minsta nattats. Men, denna moderna version av Charles Dickens saga är en fantastisk julklassiker som bör ses.
 6. Bad Santa 1 och 2. Denna lite fräcka julfilm ger många skratt, men är kanske inte den mest rumsrena julfilmen i våra listor. Väl värd att se, men efter att barnen gått till sängs!
 7. Fiendeland: En Dag Utan Krig. Annorlunda och verklighetsbaserad film för vuxna som handlar om första världskriget och det julfirandet som utspelades under det tillfälliga vapenstilleståndet på julafton år 1914.
 8. Livet är underbart. Film från 1946 som fortfarande funkar. Än idag får nog filmen många att fälla en liten tår eller två.
 9. Tomten är far till alla barnen. Behöver inte en caption.
 10. Fanny och Alexander. Sorg och glädje i Ingmar Bergmans klassiker från 1982.
 11. Krampus. Småläskig film om juldemonen Krampus och huvudpersonen Max och hans familj.
 12. The Night Before. Skojig film i modern anda där du får följa tre galna vänner.
 13. En underbar jävla jul. Helena Bergströms film från 2015 som blev omåttligt populär, vilket inte är så förvånande med tanke på hur skoj och tänkvärd denna film är på en och samma gång.
 14. Office Christmas Party. Fartfylld julkomedi från 2016 med många kända namn, kort sagt en film om den typiska julfesten med företaget som, mycket riktigt, går riktigt fel.
 15.  A Perfect Christmas. Film från 2016 som handlar om det nygifta paret som firar sin första jul ihop. Vad kan gå fel?

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -