Känner du för att ladda batterierna efter en intensiv höst? Att planera en vinterweekend att se framemot är ett bra sätt att hålla humöret uppe. Vi på Villalivet tipsar om några riktigt mysiga vinterweekends i Skandinavien! Vad sägs om att bo mitt i de norrländska skogarna, eller uppleva ordentligt med hygge i Köpenhamn? Läs mer här!

En utdragen brittsommar och milda höstdagar gör lätt att man blir lite chockad när mörkret faller tidigare för varje dag som går. Vi är många som älskar hösten och lukten av multnande löv, men hösten är lång och sommarens semester blir alltmer avlägsen. Att planera en mysig vinterweekend med familjen är kanske ett bra sätt hålla humöret uppe med. Varför inte planera er weekend tillsammans med barnen?

vinsterweekend

Mysig vinterweekend för hela familjen

Ibland är det svårt att motivera vardagen för alla familjemedlemmar. Då passar det bra med en liten morot! Upplev något nytt och spännande med hela familjen involverad. Vi på Villalivet botaniserar i vad Skandinavien har att erbjuda för resmål, så behöver det varken bli långt eller dyrt att resa. Vårt fokus är mys, natur, shopping, juliga aktiviteter och, ja, lite hygge faktiskt.

Bo mitt i naturen i de norrländska skogarna

Visst är det lätt att drömma sig bort till solsken och bad under vinterhalvåret? Men många av oss längtar nog lika mycket till en fullskalig vinter med glittrande snö och klart solljus. Dessutom lockar det lite extra att det under vintern råder högsäsong på norrsken! Det finns massor av spännande hotell i vår norra del av landet, som gjorda för att uppleva vår spektakulära natur. Kanske lockar Icehotel er familj, eller varför inte ta ett steg till och bo mitt i skogen? Då passar nog Treehotel alldeles utmärkt! Dagsaktiviteter som snöskoter, pimpelfiske och hundspann är saker ni kan hitta på om dagarna!

Åk skidor i Trysil

Har ni redan varit till Åre och Sälen? Då kanske det är dags att se sig om efter nya skidorter att svischa nedför backarna i? Då tycker vi absolut att ni ska besöka norska Trysil. Trysil är ett populärt resmål med lyxiga hotell som varvas med enklare stugor för familjen med snävare budget. Det erbjuds både backar för nybörjaren, barnfamiljen och skidveteranen. Restauranger, barer och spa-anläggningar med stor avkopplingspotential gör Trysil till ett utmärkt alternativ för hela familjen.

vinterweekend

Hygge i Danmark på J-dagen

Är naturen och skidorna inte riktigt det som lockar er familj, utan en mer urban shoppingsemester? Då är Köpenhamn den Skandinaviska staden för er. Kanske vill ni åka lagom till J-dagen? På J-dagen lanseras årets öl och är en stor händelse för landets större och mindre ölbryggerier. Närmare fullskalig hygge kan du nog inte komma. För barnen finns även trevliga julmarknader där man kan fynda allt från julgranspynt till mumsigt hantverksgodis.

  • Julmarknaden på Højbro Plads är en av de mest centrala julmarknaderna att besöka.

Bubblare: Hälsa på tomten i Rovaniemi

Jo, vi vet att det är lite si och så med att Finland skulle tillhöra Skandinavien. Men ett alldeles underbart vinteräventyr som känns självklart för den nyfikna barnfamiljen är att åka till Rovaniemi. För ni vet väl att tomten är därifrån? Eller julgubben, som han kallas på finlandssvenska. Att hälsa på tomtens kontor i Rovaniemi är en perfekt vinterweekend, men det är faktiskt möjligt att hälsa på tomtefamiljen året runt. Klappa renar, prata med tomten och få en rundtur i tomtens hem.

Vi hoppas att våra tips gav er lite inspiration och idéer på vad ni kan hitta på för vinterweekend! Trevlig höst och vinter önskar vi på Villalivet.