- Annons -

Att ha ett badrumsskåp ovan handfatet i ditt badrum är bra att ha, men det gäller att det är rätt sorts skåp som passar dina behov. Lika viktigt är det att skåpet också passar in i ditt hem rent inredningsmässigt och är praktiskt. Vi skriver om hur trenderna på området ser ut och hur du kan tänka vid valet av skåp.

Det finns många olika sorters badrumsskåp på marknaden och det är inte helt lätt att välja rätt i denna djungel. Men fokus kanske inte ska ligga på vad som finns på marknaden i första hand, utan i stället på vilken typ av skåp du vill ha. Kanske ska du välja ett skåp som passar in i din livsstil och i din planlösning i badrummet. Tänk på att du faktiskt inte behöver förvara alla dina hygienartiklar i ovanför handfatet i badrummet om du inte har plats för det. Oftast har vi för mycket saker i skåpet, som vi inte ens använder. Optimera förvaringen därefter och utefter dig själv för bästa lösningen.[emaillocker]

badrumsskåp

Tänk modernt och öppet i badrummet

Att skaffa ett badrumsskåp eller byta ut ditt befintliga till ett mer optimalt skåp anpassat efter badrummet är en enkel typ av badrumsrenovering som gör större skillnad än många kanske tror. Många glömmer faktiskt bort badrummet, men det är ett rum som är extra viktigt att tänka på vad gäller smart förvaring och utrymme.

Om du har mindre plats i ditt badrum eller helt enkelt bara vill satsa på modernare inredning så kan det vara något för dig att ha ett öppet badrumsskåp. Då tar det inte plats med luckor och lådor och det är inte lika lätt att gömma onödiga ting som ofta samlas på hög i stängda skåp. Just denna lösning är också riktigt trendig nu. När du har öppna hyllor i ditt badrum istället för ett stängt skåp kan du använda dig av snygga askar, lådor och burkar för att organisera upp dina badrumsattiraljer och hygienartiklar. Det är en lösning som inte bara är optimal för saksamlaren att sluta samla på sig så mycket, utan ger även en modern och ombonad känsla i badrummet. För extra charm kan du plocka in hyllor ämnade för resten av hemmet och sätta upp i badrummet, våga tänka utanför ramarna helt enkelt.

Känn dig inte heller låst med att ha ett skåp ovanför handfatet. Det kan fungera minst lika bra med att ha en spegel med en hylla under. Förvaring kan rymmas på andra platser, såsom i högskåp, underskåp eller i kommoder av olika slag. Det finns även tunnare spegelskåp med förvaring bakom, perfekta för tandborste och parfymflaskan exempelvis.

badrumsskåp

Klassiska badrumsskåp är praktiska men tar plats

Många vill fortfarande ha rymliga stängbara skåp med spegel i sitt badrum, och trenderna kring det kvarstår. Men bra att veta är att den sortens skåp kan göra att badrummet känns mindre eftersom det tar upp mycket plats i ögonhöjd. Däremot har spegelskåpet en fördel i att sakerna är lätta att nå och i att spegeln blir strategiskt placerad i relation till badrumsrutiner. Vill du inte ha ett så stort skåp ovanför handfatet kan du kombinera med högskåp och annan förvaring. Tänk bara på att göra majoriteten av din förvaring väggfast, det ger ett lättstädat badrum.[/emaillocker]

Organisera dina badrumsskåp med våra smarta tips!

Återbruka och renovera för snygg skåplösning

Nya badrumsskåp kan ofta vara dyra, men det är idag lättare att hitta begagnad inredning än aldrig förr. Kanske har du till och med ett gammalt skåp av något slag som du vill renovera till ett personligt skåp till badrummet. Allt är möjligt. Det som är bra att tänka på här är att skåpet ska vara någorlunda tåligt för fukt. Vanliga material för badrumsskåp är trä, plåt, laminat och träfaner. Mer exklusiva skåp är inte sällan tillverkade i solitt trä och glas.

- Annons -