- Annons -

Smart badrumsförvaring

I badrummet förvarar vi mängder av saker, där majoriteten av prylarna är små. Det är många olika prylar som ska få plats vilket oftast skapar ett rörigt intryck. Men med smart badrumsförvaring kan du maxa förvaringsmöjligheterna och istället skapa en mysig miljö. Här berättar vi hur.

Handdukar, tops, stylingprodukter och hygienartiklar. Var sak ska ha sin plats. Det kan dock bli svårt att hitta rätt en stressig morgon. För att göra det lite lättare och smidigare delar vi på Villaliv med oss av smarta lösningar gällande organisering. Det finns mer plats i ditt badrum än vad du tror.

Sortera och organisera

De saker som oftast skapar störst kaos i badrummet är alla små prylar som inte sällan samlas i en enda stor röra. Allt ifrån barnens badleksaker till värmetänger och hudkrämer läggs i samma förvaringslåda. Att sortera upp sakerna och skaffa dem en varsin plats kommer göra det lättare att både hitta och städa undan.

badrumsförvaring
Att använda sig av så kallade Mason Jars kan bli väldigt dekorativt i badrummet

Börja med att strukturera upp alla lådor och skåp som du redan har i badrummet. Använd avdelare, små lådor och askar för att ge alla saker en egen plats. Sortera upp allt från bomullspads och tops till plåster och sminkborstar, helt enkelt alla små prylar som ligger och skramlar i lådor och skåp. Släng sådant som du inte har använt på väldigt länge, du kommer säkerligen inte att använda grejerna  i framtiden heller. Låt produkter som du använder dagligen ligga tillgängliga och förvara sådant du bara använder ibland längre in.

badrumsförvaring
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a8/90/10/a890107420ad301e94394b3cfe7736ec.jpg

Spegelskåp badrum – en smart lösning

Under tiden du organiserar kommer du säkerligen märka att det är många prylar som inte får plats. Finns det inte tillräckligt med utrymme i befintliga lådor och skåp kan du lösa problemet genom att bygga din alldeles egen badrumsförvaring. Du kan till exempel bygga ditt eget badrumsskåp med hjälp av en spegel och några träreglar. I de flesta fall är badrumsskåpen djupa och tar mycket plats, men bygger du ett själv kan du välja djupet helt själv.

Det är inte så komplicerat att bygga ett högskåp med spegeldörr och förvaring på insidan. Du kan enkelt skruva ihop träreglar till en ram och sedan sätta hyllplan innanför. Sedan kan du montera gångjärn och fästa spegeldörren utanpå för att dölja det som ska placeras på hyllorna. På insidan av dörren kan du fästa krokar för att göra det möjligt att förvara saker hängandes. Borra även små hål i det nedersta hyllplanet för att kunna förvara locktänger genom att sticka ner toppen på tången i hålet.

Förvaring badrum – andra smarta knep

Om badrummet är litet kan du utnyttja väggarna extra mycket för att få förvaring på höjden. Fäst hyllplan så högt upp som möjligt och förvara fina korgar, lådor och fint vikta handdukar på. Välj hyllplan med ett litet djup om det är en liten yta eller ett smalt utrymme som hyllorna ska fästas på.

Det finns även krokar att köpa som är anpassade för att fästas på ovansidan av dörren. Genom att sätta krokar på baksidan av badrumsdörren skapar du plats för handdukar, badrock och nattkläder istället för att låta dessa ligga utspridda på golvet eller på diverse möbler.

Vilken badrumsförvaring som är bäst avgörs av hur badrummet ser ut och vilka behov just du har. Men kom ihåg att alltid sortera och på något sätt ge alla saker en egen plats. Då minimerar du risken för kaos.

Läs även om hur du kan piffa upp ditt badrum med enkla medel!

Lycka till!

- Annons -