2 månaders spartips – höj semesterbudgeten med 3000 kr

KATEGORI

2 månaders spartips – höj semesterbudgeten med 3000 kr

Semestern börjar nalkas och det är dags att skrapa ihop en semesterbudget. Är det tight i ekonomin kommer här några tips på hur du på två månader kan öka din semesterbudget med minst 3000 kronor. Du kan göra mycket roligt för de pengarna på semestern.

spartips

1. Ta med matlåda till jobbet

En lunch på stan kostar. Ta istället med gårdagens rester i matlåda. Beräkningar visar att om du tar med matlåda varje dag istället för att äta ute kan du spara 1500 kronor i månaden. Gör du detta i två månader så har du 3000 kronor extra till din semester.

2. Skippa kaffet

Det är många av oss som köper med en morgonkaffe på väg till jobbet. Köper du en kaffe varje dag blir det cirka 2000 kronor på två månader. Skippa kaffet och gör något kul för pengarna istället.

3. Extraerbjudanden med matpriskollen

I appen matpriskollen kan du se alla livsmedelsbutikers extrapriser för veckan. Hitta den billigaste maten och planera dina middagar utefter detta. Här finns det en hel del pengar att spara ihop på två månader. Kom ihåg att inte handla när du är hungrig för det är oftast då det slinker med onödiga inköp.

4. Dra ner på nöje som kostar

Vi vet, det låter inte så kul men genom att dra in på uterundor, fikastunder och biobesök kan du spara in mycket mer pengar än 3000.

Tips! Många städer anordnar gratisaktiviteter, så nöje behöver inte kosta.

5. Stryp shoppingen

I två månader kan du klara dig helt utan att shoppa och använda kläder som du har hemma. Oftast har man många fler kläder än vad man tror. Damma av trasorna som ligger gömda längst in i garderoben så kan du ta en härlig shoppingtur på semestern istället.

6. Förbjud onyttigheter

Glass, godis, chips, läsk med mera är ju gott men det kostar. Förbjud allt onyttigt i två månader och lägg pengarna du sparar på semesterbudgeten istället. Detta tjänar inte bara din plånbok på utan även du. Du kommer bli hälsosammare och vara ditt bästa jag när det är dags för semester.

7. Rensa och sälj

Vårt sista tips för att höja din semesterbudget går inte ut på att spara utan att tjäna pengar. Rensa i förråd och garderober och hitta saker du inte använder längre. Sälj sedan på en köp-och-sälj sajt eller loppis. Det som inte betyder något för dig längre kan bli värdefullt för någon annan. Blocket har gjort en undersökning som har visat att det finns prylar för 21 399 kronor i ett genomsnittligt förråd så här finns det pengar att tjäna!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -