- Annons -

Nu höjs “Sveriges billigaste bolån” och en uppstickare toppar listan

På ByggaHus.se så skriver dem att när “Avanza Bank lanserade Avanza Bolån+ i samarbete med Stabelo för ett år sedan (i januari 2018) med sloganen “Sveriges billigaste bolån” låg deras bolåneerbjudande på 1,29%.

I själva fallet så var de aldrig billigast menar forumsidan, även om det är billigt. De utvecklar vidare med att Avanza den 19:e nov -18 sänkte bolåneräntan till 1,09% eftersom konkurrerande banker kunde erbjuda bättre räntor – “sannolikt i ett försök att få uppmärksamhet och fler bolånekunder” skriver de.

Avanza har nu, liksom många andra banker, höjt sin bolåneränta till 1,34%. Byggahus slår fast att Avanza aldrig har haft Sveriges billigaste bolån.

Vi listar de Bästa bolåneräntorna just nu som du inte behöver pruta dig till.

(Listan är sammanställd av Byggahus.se och har uppdaterats av Villalivet.se)

1. 1,08% Landshypotek  – 3 månader – kravet är att du har en belåningsgrad på max 50%, att du lånar till en villa eller fritidshus och att ditt bolån är på minst 750 000 kronor.

2. 1,09% Skandia Banken – Låna till fritidshus, villa eller bostadsrätt upp till 85 % av bostadens värde Helt utan förhandling och hårda helkundskrav

3. 1,13% Landshypotek – 3 månader – kravet är att du har en belåningsgrad på max 60%, att du lånar till en villa eller fritidshus och att ditt bolån är på minst 750 000 kronor.

4. 1,28% Landshypotek – 3 månader – kravet är att du har en belåningsgrad på max 70%, att du lånar till en villa eller fritidshus och att ditt bolån är på minst 750 000 kronor.

5. 1,28% Hypoteket – 3 månader – kravet är att du har en belåningsgrad på max 65%. Hypoteket lånar både ut till villaägare och bostadsrättsägare.

6. 1,29% Danske Bank  – 2 år – kravet är att du flyttar ditt lönekonto till Danske Bank. En fördel med Danske Bank är att du hos dem får ha en så pass hög belåningsgrad som 85%, något som passar de allra flesta. Danske Bank lånar både ut till villaägare och bostadsrättsägare. Erbjudandet på 1,19% för de som sparar 100 000 kronor hos dem har de tagit bort.

7. 1,75% ICA Banken – 3 månader – Låna upp till 85 procent av bostadens marknadsvärde eller pris.

8. 1,95% Swedbank – 3år – med krav att du har en belåningsgrad på max 85%.  Alla nya bolån med en belåningsgrad över 50 procent, det vill säga lån i förhållande till bostadens värde, ska amorteras.

Källa: https://www.byggahus.se/avanza-chockhojer-sveriges-billigaste-bolan-landshypotek-fortsatt-basta-bolanebanken

- Annons -