- Annons -

Badrumsinspiration – 5 sätt att piffa upp badrum

Söker du badrumsinspiration? Då har du hamnat helt rätt. Här har vi på Villaliv samlat de fem bästa och effektivaste sätten för att piffa upp ett badrum, utan att kostnaden sticker iväg för mycket.

Är du trött på ditt badrum, bor du i en hyresrätt eller har du precis flyttat in i ett nytt boende? Oftast är just badrummet det rum som känns viktigast att piffa till, vilket enligt många är en väldigt dyr historia. Men det är inte helt sant! Det finns mängder av smarta lösningar för att piffa upp badrum billigt, snabbt och enkelt. Ta del av våra fem bästa tips och satsa på en billigare badrumsrenovering.

badrumsinspiration

5 tips på billig badrumsrenovering

Börja med att leta efter badrumsinspiration i tidningar, på Instagram eller på Pinterest. När du väl vet vilken stil du vill eftersträva är det dags att påbörja projektet. Beroende på vilka förutsättningar du har i just ditt badrum kommer vissa förändringar vara mer nödvändiga än andra.

1. Måla om

Om du inte har kakel på alla väggar i badrummet är det enkelt att piffa till badrummet med lite målarfärg. Det är inte svårt att måla om väggarna i ett badrum, speciellt inte om det redan är en målad yta sedan innan. Det viktiga här är att välja en färg som är anpassad för just badrum och fuktiga utrymmen. Denna typ av färg är tjockare i konsistensen och ger ett bra skydd mot fukt och vatten. Var noga med att göra rent väggarna med målartvätt innan du börjar måla och vänta sedan tills färgen har torkat ordentligt innan du tar en dusch.

Ett annat roligt alternativ du har för icke kaklade väggar är att sätta badrumstapet. Här finns en hel djungel av färger och mönster att välja mellan. En badrumstapet, eller våtrumstapet som det också kallas, är anpassad för att ge bra skydd åt fuktusatta ytor och sätts upp lika enkelt som vanlig papperstapet.

2. Snygga till fogarna

Om fogen mellan kakelplattorna på väggen är mörk eller har blivit flammig kan badrummet lätt kännas lite gammalt och ofräscht. Men det är faktiskt möjligt att även måla om fogarna i badrum. Det finns fogpennor, fogfärg och fog finish att fylla den befintliga fogen med. Här kan du välja på att fylla i fogen med samma färg eller måla om den till en annan. Det viktiga är att du väljer en färg som är anpassad för just fogar då det annars kan vara skadligt och ökar chansen för mögel. Fogfärg hittar du hos de flesta färg- och bygghandlare.

Villaliv har samlat olika tips på hur du kan rengöra dina fogar! Läs mer här!

3. Byt ut textilier

Med ett par exklusiva handdukar hängandes på krokarna inne i badrummet skapar du en lyxkänsla på några sekunder. Byta ut duschdraperier, textilier och mattor till nya och fräscha och kasta de gamla. Välj nya kulörer som matchar. Det kommer att göra så att badrummet känns som nytt på nolltid.

4. Köp nya beslag och krokar

Det går att göra mycket med den befintliga inredningen. Byt till exempel ut de tråkiga och klassiska knopparna på lådorna och välj istället trendiga och roliga sådana. Samma sak gäller krokar på väggarna och beslag på skåp i rummet. Matcha i samma design och inredningen blir riktigt uppiffad. Idag finns det många fina krokar och beslag till en bra peng ute på marknaden. Dessutom kan du välja att köpa krokar med tejp på baksidan så att du slipper momentet att borra och skruva.

5. Byt ut handfatet

Idag finns det många fina och moderna handfat att välja mellan på marknaden. Har du ett klassiskt och tråkigt, kanske till och med lite utnött handfat, är det enklare än man tror att byta ut det. Att välja en roligare design och samtidigt byta ut blandaren kan skapa ett nytt centrum i rummet. Här kan priset bli lite högre än i de andra förslagen, eftersom en bra och säker blandare och handfat kostar runt tusenlappen styck och uppåt. Men när du sedan tvättar ansiktet varje morgon kommer du tänka på hur skinande rent handfatet är och hur fräscht badrummet känns. En helt klart värd investering.

 

Ta även del av tipsen för smart badrumsförvaring!

- Annons -