Knep för att enkelt ge ditt badrum en ny stil

KATEGORI

Är du trött på ditt badrum men har inte riktigt resurserna för att renovera det? Eller hyr du och då är det inte ens värt att investera för mycket i det? Då kommer våra tips på enkla och relativt billiga knep för att förvandla ett gammalt badrum till ett modernt rum som är lätt att rengöra att komma väl till pass.

Byta kakel – utan att byta kakel

Kakel är förmodligen det största problemet. När de är gamla och fula är det enda som återstår att göra att ta bort dem och lägga till nya. Och det är dyrt och ganska tidskrävande. Men det är bra att vi har billigare lösningar som kan ge önskad effekt:

  • Klistra över gammalt kakel med en speciell folie. Du kan även använda detta på bara en del av kaklet för att ge ditt badrum ett modernt utseende.
  • Ommålning med en färg som är direkt gjord för kakel. På så sätt kan du bli av med 90-talsmönstren och få ett renare och mer minimalistiskt badrum. Om du är osäker på nyansen kan du aldrig gå fel med vitt.

Spegel, spegel, säg mig..

Det finns en spegel i varje badrum, och det är oftast ett föremål som sticker ut. Trenden de senaste åren har varit en rund form, helst med en slående svart, guldfärgad eller färgad ram. Att investera i en badrumsspegel behöver inte vara en stor investering, och det är inte svårt att byta ut en gammal spegel – men den kan ändå omedelbart förändra utseendet på ett badrum.

1

Tips för erfarna: Underskatta inte belysningen! LED-belysning bakom spegeln ger badrummet en glittrande men ändå intim atmosfär. 

Tvättställsblandare och andra tillbehör

Precis som en spegel kan en kran, handdukstork, toaletthållare etc. göra stor skillnad för hur du känner dig i badrummet. Att byta handfat är redan lite omständigt och i hyreslägenheter bör du inte ens göra det utan hyresvärdens samtycke, men med kranar och tillbehör är det vanligtvis inte ett problem. Du kan till exempel ge ett badrum en modern känsla med en svart kran – dessa tillverkades inte ens tidigare och fräschar därför automatiskt upp alla badrum. Du kan köpa dem för under tusenlappen, och ännu billigare i andra hand. De passar bäst i enkla badrum – mässing passar bättre i badrum med djärva eller utsmyckade möbler.

Ny färg på bänkskåpet

De mer skickliga bland oss kan ge sig i kast med ett litet DYI-projekt. På YouTube kan du hitta ett antal guider för hur du förvandlar ett gammalt och omodernt bänkskåp till en tidlös inredningsdetalj. Allt du behöver är lite skicklighet, rätt färg och eventuellt nya handtag, om du känner för det. Det här tricket är särskilt användbart i badrum där det finns ett skåp av god kvalitet som det vore synd att kasta bort, men där du inte är nöjd med dess färg.

Glöm inte det gröna!

Med blommor och växter kan det aldrig bli fel. Vi vågar påstå att blommor lyfter varje rum ett snäpp – badrummet är inte ett undantag. Dessutom förbättrar de luftkvaliteten, absorberar fukt och bakterier. Bambu eller ormbunkar är till exempel lämpliga för rum utan fönster, eftersom de inte kräver så mycket solljus. Orkidéer eller bromelia är lämpliga för ljusa badrum. Har du svårt att hålla dina växter levande? Då ska du leta efter konstgjorda växter. Vissa ser precis ut som äkta vara, och även om de saknar fördelarna med levande blommor som nämns ovan, gör de tricket.

2

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -