Dusch med fönster och havsutsikt

KATEGORI

Vid renoveringen fick de dusch med fönster och havsutsikt!

En tillbyggnad gav ett badrum helt nya möjligheter. Fönstret skulle behållas, det var man säker på, men formen skulle bli en helt annan.

Dusch med havsutsikt

Det är inte alla duschar som har en utsikt som denna. Är man lång nog så kan man njuta av Stora Värtans skimrande ljus när man tar sin morgondusch. Då kan det vara svårt att slita sig.

Det var i samband med en större renovering, som bland annat omfattade att en tidigare altan byggdes in, som man insåg att här fanns det möjlighet att göra en lite rolig och annorlunda badrumslösning. Vårt gamla bad var litet och vi ville ha två tvättställ, men det viktigaste var ändå att få behålla den fina utsikten över Värtan som vi hade från badrummet.

Normaltstort badrum

Badrummet är på cirka åtta kvadratmeter, ganska normalstort alltså. Men tack vare dagsljuset som flödar in genom fönstren i den runda väggen känns det stort, ljust och luftigt. Frostat glas gör att det inte är någon insyn från rummet utanför, men lagom i ögonhöjd vid duschen är det klarglas. Formen ger dubbel bonus eftersom det också ger spänning åt rummet utanför.

Formgjutet och fyrkantigt

Morgondusch med havsutsikt bild 3

Huset som är byggt av på 70-talet, byggdes senare om av Bo Bergman som säger så här om sin badrumslösning:

”Vi fick mycket bra hjälp att rita och hitta rätt materialval. De var också vår badrumsleverantör som kom på lösningen med den rundade formen!”

Badrummet rymmer dessutom dubbla tvättställ i materialet corian. Det är ett material som kommer allt mer i inredning för kök och bad. Fördelen är att det går att forma hur man vill, inom vissa gränser.

Det blir inga kanter mellan tvättställ och bänkskiva utan allt gjuts i en del. Tvätt-ställen är specialbeställda och måttan-passade. Det är väl det enda som inte varit riktigt perfekt. Hade jag beställt idag hade jag valt precis ett likadant men med något rundade hörn. De fyrkantiga hörnen är svåra att få riktigt rena.

Separat toalett

Längst in, väl dolt av en halvhög vägg klädd av kakel finns en toalett. Det är praktiskt att badrummet kan nyttjas av fler, samtidigt som det privata får vara privat!

I det gamla badrummet möttes man först av toaletten som man nästan snubblade över. Därför valde vi nu att placera den längst in i badrummet, och dessutom lite dolt bakom den halvhöga väggen. Den lösningen är vi mycket nöjda med.

Morgondusch med havsutsikt bild 2
Skimrande mosaik

Den mesta delen av badrummet går i vitt, både väggar, golv och tak plus tvättställen i vit corian. Det som bryter av är den rundade duschen med brunt klinkergolv i stora plattor och väggen med skimrande glasmosaik.

Mosaiken som nästan ser brun ut utan belysning kommer till liv och skimrar i regnbågens alla färger så fort en stråle ljus faller på den. Högskåpet och spegelskåpet är i vitkalkad ask för att få in lite mjukhet i badrummet.

Ovanför tvättstället finns ett brett och grunt spegelskåp. Här ryms en hel del. Den andra förvaringen är ett smalt högskåp, placerat på väggen bredvid handdukstorken. Detta räcker mer än väl. Båda dessa är specialbeställda.

Vi ville ha spegelskåp men slippa en skarv mitt i spegeln, därför blev det denna lösning där man istället öppnar skåpen på höjden.

Duschhörnan är badrummets unika signum tack vare sin generösa rundade form. Här slipper man fastna i blöta duschdraperier eller känna sig inklämd mellan väggar. Dessutom är det en duschplats med utsikt – står man på tå, eller bara är lång, så kan man samtidigt som man tar sin sköna morgondusch njuta av utsikten.

Text Elisabet Broomé
Foto Cecilia Nordstrand

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -