Fyra saker att tänka på när du väljer fönster

Fyra saker att tänka på när du väljer fönster

Morups

Det finns många saker att tänka på inför ett fönsterbyte. Vi på Morups fönster vill därför ge dig fyra tips som kan göra valet lättare för dig.

Byta fönster Morups

Fönsterbyte

1. Energieffektivitet och kondens

Nya fönster är bättre än äldre fönster på att hålla kvar värmen i ditt hus. Fönstrets värmeförlust mäts i u-värde och ju lägre värde desto energieffektivare är det.

En nackdel med låga u-värden är att det kan bildas kondens på fönstrets utsida. Lite som imman på ett kallt glas mjölk. Utvecklingen går framåt och idag finns det glas som har löst problemet med kondens. Välj ett fönster med lågt u-värde och glas som tar bort risken för kondens.

2. Montering

För att sätta in dina nya fönster krävs kunskap och erfarenhet. Det finns mycket att tänka på när du skall sätta in ett fönster. Placering i vägg, infästningsmaterial som möjliggör justering lång tid efteråt, rätt drevning, plåtarbete, lister, foder och smyg. En erfaren montör kan också se nya möjligheter att öppna upp och göra det ljusare i huset.

3. Garanti

Tänk på att välja en leverantör som tar ansvar för garanti på både fönster och montage. På själva fönstret bör det vara minst tio år och samma sak för montaget. Det finns flera exempel där montören har klagat på fel på fönstret och fönsterleverantören på montaget. Då är det du som kund som hamnar mitt emellan.

4. Säkerheten

Vanligaste vägen in för inbrottstjuvar är från ett skymt läge på baksidan av huset, gärna genom altandörren eller fönstret. Därför är det viktigt att ha bättre säkerhet på baksidan än framsidan. Kolla om fönstret är säkerhetsklassat, det är den bästa försäkringen mot ovälkomna besökare.

Läs mer på www.morups.se

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -