Checklista: Bygga hus

Bygga hus – vi underlättar för dig med denna checklistan

Ta del av vår checklista för att bygga hus. Kanske är nästa husköp ditt livs största affär, och då kan det kännas tryggt att veta hur det går till. Läs igenom dessa punkter och få praktiska tips!

1. Var börjar man?

Du har hittat en tomt och ska nu välja hus. Ska du bygga hus med puts eller panel, i två plan eller ett plan? På vårt lokalkontor kan du räta ut alla frågetecken. Där finns nämligen experter på allt som har med husbygge att göra.

Bygga hus

De kan inte bara modeller och planlösningar, de vet också hur det fungerar med VA, bygglov och andra formaliteter som krävs för att bygga hus. Om du fortfarande söker tomt kan du titta på våra lediga tomter på eksjohus.se eller kontakta vårt lokala kontor i din region.

Läs också: Färdiga husmodeller för en mindre budget

2. Vilket hus kan jag välja?

Vilket hus du väljer är helt beroende av var du ska bygga och hur din tomt ser ut. Varje område har sina unika planbestämmelser som anger hur stort och hur högt du får bygga. Utifrån tomtbeskrivningen och planbestämmelsen – och dina egna behov – går det att få fram flera förslag på hus.

Husbygge

3. Vad har du för budget?

Ofta har våra kunder gjort en kalkyl på hur mycket det får kosta att bygga deras hus. De priser och husmodeller som vi tittar på baseras på den kalkylen. Nu är det dags att välja!

Budget för att bygga hus

4. Passar planlösningen?

Beroende på om husmodellen är markerad med flex eller flex+ på eksjohus.se kan du ändra husets interiör och exteriör mer eller mindre. Tre symboler ger dig full frihet att lägga till ett extra rum eller göra en större hall. Vårt ritkontor finns som stöd så att allt blir tekniskt riktigt och vi ger också tips och råd.

Bygga hus planlösning

5. Köpeavtalet signeras

När du hittat den husmodell och planlösning du trivs med skrivs ett kontrakt. Det innebär att vi på Eksjöhus tar hand om bygglovshandlingar, bygganmälan och hjälper dig som kund att anlita de entreprenörer som ska utföra det praktiska arbetet – som t ex att gjuta en grund, montera väggar och tak, måla, installera el, etc.

6. Vill du göra extra tillval?

Även om ramarna för huset är satt finns det ytterligare beslut att fatta. Vilka luckor vill du ha i köket? Vill du förändra innertrappan? Blir det parkettgolv eller klinkers när du ska bygga hus? Kostnad för slutlig beställning räknas fram och du får en preliminär leveransvecka. Vi samarbetar med marknadens bästa tillverkare av golv, fönster, dörrar, kök, etc.

Bygga hus tillval

7. Dags att bygga hus

Checklistan för projektledning, de flesta myndighetskontakterna, kontakter med hantverkare och självklart också leveranser tar vi hand om, om kunden så önskar. Som kund kan du lugnt luta dig tillbaka och bara se fram emot att få ett nytt fräscht hus att flytta in i.

dags att bygga hus

8. Besiktning

När huset är färdigbyggt är det dags för inflyttning – men dessförinnan provtrycker vi ditt hus, det genomförs både en grundlig kontrollbesiktning och en slutbesiktning av ditt nya hus. Du får själv vara med vid besiktningarna som utförs av en certifierad besiktningsman.

Bygga hus besiktning

9. Inflyttning

Nu kan du bocka av sista punkten i checklistan – ditt husbyggarprojekt är klart. Dags att låta flyttlasset gå. Nu har du bara kvar att inreda, möblera och flytta in. Välkommen hem till ditt nya Eksjöhus.

Bygga hus inflyttning

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -