- Annons -

Arkitekten Fredrik Emanuelsson ger nyttiga tips till dig som funderar på uterum.

fredric-emanuelsson_beskuren

[accordion title=”Frågor och svar om uterum”] [accordion-item title=”Ska man ha isolerglas i ett uterum?”] Inte nödvändigtvis men vill man förlänga säsongen är det en god idé.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Hur gör jag med grunden, kan jag bygga direkt på trädäcket?”] Ja men tänk på att det kan bli dragit mellan golvbrädorna.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Hur ska jag tänka när det gäller placering och storlek på uterummet?”] Närhet till kök är bra. Kvällssol. Utgå från hur stor plats möblerna kommer att ta och hur du ska använda ytan.
[/accordion-item] [/accordion] [block id=”villaplay-uterum-box-till-inlagg”]

 

[accordion title=”Fler frågor och svar om uterum”] [accordion-item title=”Hur ska jag tänka med skjutdörrar, skjutfönster och fasta glas?”] Tänk på att ordentlig vädring ska kunna ordnas.
Alla fönster behöver inte kunna öppnas bara man kommer åt och putsa utsidan.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Jag är rädd att det kommer att bli för varmt i uterummet. Vad ska jag tänka på när det gäller ventilation och komfort?”] Kanalplast i taket blir väldigt varmt och ibland obehagligt ljust.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Kan jag ha en braskamin i uterummet?”] Ja med fördel. Förlänger säsongen och mysfaktorn ökar. Men nya regler gäller för skorsten som måste ha samma höjd som husets ordinarie skorsten.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Vilket tak passar till uterum? “] Alla möjliga men se ovan.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Vilken lutning ska taket ha? “] Så lika ditt hus som det går, brukar se bra ut. Ska du ha takpannor glöm inte att kolla upp minsta vinkel, ofta 16 grader.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Vilken stomme ska jag ha till uterummet?”] Trästomme är lättarbetad.
[/accordion-item] [accordion-item title=”Vilka slags golv passar för uterum?”] Trall eller klinker men varför inte Bolon-matta?
[/accordion-item] [/accordion]

 

 

- Annons -