- Annons -

Funderar du på vilken slags grind du ska ha till uppfarten på villatomten? Sluta fundera. På senare år har olika typer av skjutgrindar blivit allt mer populära. Varför det blivit så beror på att dessa grindar är robusta, snygga, säkra och praktiska – det behövs nämligen inget svängrum för att öppna och stänga.

Det finns många anledningar till att skaffa en skjutgrind, och marknaden för skjutgrindar har verkligen slagit i taket. Det finns massor att välja på för den kräsna konsumenten och grindarna finns i många olika prisklasser och designer.

Därför ska du ha en grind

En grind på din uppfart hindrar obehöriga bilar från att åka upp och vända, stoppar folk från att spatsera in obehindrat och förhindrar djur från att springa in på din tomt. Det avskräcker och hindrar även inbrottstjuvar. Se grinden som en trygghet för dig och din familj samtidigt som den på ett praktiskt och snyggt sätt hägnar av tomten. Det mest praktiska med en skjutgrind är att den inte behöver någon plats framför eller bakom, då den skjuts åt sidan krävs inget svängrum. Perfekt för den som har en liten uppfart eller inte vill slösa bort viktig markyta för att kunna öppna och stänga en grind. På så vis behöver du heller ingen gigantisk uppfart för att kunna parkera en eller flera bilar, då du nämligen kan parkera nära skjutgrinden och samtidigt kan öppna och stänga dem utan att repa lacken på bilen.

Utseende och modeller på skjutgrindar

Skjutgrindar finns i många olika varianter när det kommer till utseende. Det finns höga och låga, vad som passar dig beror helt på grindens syfte och tilltänkta funktion. Om säkerheten inte är det största behovet så behöver grinden endast vara ungefär en meter hög. Men för dig som vill satsa helhjärtat på säkerheten är en grind i manshöjd att föredra. Det finns skjutgrindar med rena linjer som passar bra för moderna bostadshus och stilar, men det finns också mer traditionell design på skjutgrindar vilka ofta har fler detaljer.

Moderna skjutgrindar, oavsett dess utseende, kommer i många olika modeller och typer. Väldigt många modeller är helt fribärande, vilket innebär att de inte släpar i backen och förstör din grusgång. Andra har stöd genom hjul eller räls, men dessa är mindre populära då de fribärande varianterna gör att du slipper att grinden krånglar med snö och is i rälsarna. Om du vill satsa på en teknisk lösning till din grind så finns det varianter med motor som du enkelt styr med en fjärrkontroll. Dessa kostar dock lite mer, men är praktiska på så vis att du slipper gå ur bilen när du ska köra in på uppfarten.

Skjutgrindar kräver noggrann montering

Se till att anlita ett proffs för att montera din grind om du inte vill göra arbetet själv, för det kräver en del precision och tålamod. Oavsett vilken skjutgrind du bestämmer dig för att skaffa så krävs det att den monteras med största noggrannhet, för det finns nog inget som är mer irriterande än en snett hängande grind som svajar och är svår att stänga. Dessa kan dessutom haka upp sig om de hänger dåligt och det kan resultera i att någon skadar sig.

Lycka till med din skjutgrind!

- Annons -