- Annons -

Ny board av underhållsfri träkomposit – gop Woodlon UltraShield

gop utökar sitt sortiment av underhållsfri träkomposit med ytterligare en solid board. gop Woodlon UltraShield har ett unikt ytskikt av polymerplast som kapslar in boarden och skyddar den mot repor, fläckar och missfärgningar. Boardens kärna är tillverkad av återvunna material som adderar styrka och hållbarhet till boarden. Det skyddande skiktet och boardens kärna extruderas tillsammans under hög temperatur, det betyder att inga farliga kemikalier eller lim används i processen.

gop Woodlon UltraShield underhållsfri träkomposit

– Fördelarna med att kombinera plast och träfiber är att man får en mängd egenskaper som traditionella träslag saknar. Framförallt får du ett material som är underhållsfritt, det behöver varken slipas eller oljas. Dessutom är materialet ålderbeständigt och ruttnar inte, det gör att man kan bygga underhållsfria altaner och utedäck som håller under en lång tid, säger Bengt Andersson, Produktchef på gop.

 

gop Woodlon har en mjuk och behaglig yta som är snäll mot bara fötter och helt fri från flisor. Dessutom är materialet väderbeständigt och motståndskraftigt mot solljus, kemikalier och vatten vilket gör att det även lämpar sig väl för utsatta däckytor som exempelvis poolkanter, bryggor eller uteserveringar.

Det finns en mängd fabrikat av träkomposit på marknaden och de kan variera en hel del i kvalitet och pris. Den som vill satsa på ett utedäck av träkomposit gör rätt i att välja ett material av bättre kvalitet då det lönar sig i längden. Solida boards är i regel tåligare och kan läggas med bredare regelavstånd än hålprofiler.

Träkomposit från gop Woodlon introducerades på den svenska marknaden år 2009 och säljs via flertalet stora återförsäljare i Sverige och Norge. Materialet finns i två utföranden: gop Woodlon UltraShield och gop Woodlon Original.

gop Woodlon UltraShield

  • 22,5 x 138 x 5400 mm
  • Kan reglas på c/c-avstånd 40 cm i privata miljöer
  • Finns i färgerna IPE och Stone Grey

Läs mer på woodlon.se

[divider width=”full”]

gop är en väletablerad plastleverantör specialiserad på plastprodukter samt halvfabrikat i skivform från marknadens ledande tillverkare. Våra kunder återfinns inom industri och byggvaruhandel. Gemensamt för våra välkända varumärken är att de uppfyller höga krav på kvalitet, funktion och livslängd. Vår filosofi kan sammanfattas i en mening: Vi älskar plast!!

Läs mer om oss och våra produkter på www.gop.se

 

- Annons -