Ladda för sommarens poolhäng

KATEGORI

En egen pool på tomten är en dröm för många och blir en allt vanligare syn i våra villaträdgårdar. Sommartid blir poolen ofta den naturliga samlingspunkten och en uppskattad plats får både avkoppling och lek, med rätt tillbehör kan du dessutom förvandla den till effektivt hemmagym och lyxig semesterresort.

Skugga

Sol i all ära, men en skuggig plats vid poolen är riktigt skönt att ha varma sommardagar. En pergola med segelduk är inte bara lättbyggd och snygg att se på, den ger dig också möjlighet att själv välja skugga eller sol när du slappar vi poolen.

1
Ca 5650kr på Shoppen.se

Insynsskydd

Bor du i villaområde kan det vara skönt med insynsskydd både vid poolen och solstolen. Lösa skärmväggar är lätta att flytta runt och låter dig skärma av, snabbt, enkelt och utan bygglov.

2
Insynsskydd Rusta ca 499 kr

Belysning

Med belysning i och runt poolen kan du inte bara skapa härliga effekter, det gör också poolen till en plats för skönt kvällshäng och härliga kvällsdopp. Flytande belysning i poolen, eller flyttbar belysning runtomkring, idag finns många varianter att välja på, många i sladdfri solcellsvariant.

3

Utedusch

En utedusch är perfekt för att skölja av gräsiga fötter eller för avsköljning efter ett dopp i poolen. En soluppvärmd dusch ansluts enkelt till vattenslangen och ger klimatsmart varmvatten precis vid poolen.

4
Solfångardusch från Folkpool ca 6000 kr

Att kunna byta om någonstans och att ha möjlighet att ta en dusch utomhus så att inte alla badgäster måste tåga in i badrummet är också bra tips.

Förvaring

Med barn i huset förvandlas poolen snart till en lekplats full av bollar, flytleksaker och diverse simtillbehör. En dynbox vid poolen är både snygg och praktisk för att gömma undan det du inte vill se.

Läs också: Ovanmarkspool: 5 fördelar vid köp eller bygge

5
Dynbox shoppen.se ca 4300 kr

Rock n Roll

Med gungstolsunderrede förvandlar du sittsäcken från Fatboy till härligt gungande loungemöbel. Galvad och pulverlackad stomme gör att den passar precis lika bra ute som inne!

6
ca 3049 kr fatboy.com

Använd poolen för träning

Med ett motströmsaggregat monterat i poolen kan du få även den minsta pool att bli motionsbassäng. Jetstöms-aggregat finns idag i flera varianter anpassade för alltifrån motionssim till aktiv simträning. Att träna i vatten är både skonsamt och effektivt.

7

I poolen väger du bara ca 20 % av din kroppsvikt vilket gör att du kan träna både styrka och uthållighet utan att belasta lederna. För dig som vill ha riktigt effektiv träning finns alltifrån hantlar till gummiband och vikter som får poolen att bli ett effektivt hemmagym på nolltid.

Poolsäkert

Långa dagar vid poolen kräver svalkande drycker, men glas och pool är ingen bra kombination. Snygga, okrossbara glas finns i många utföranden och är väl investerade pengar för alla oss med trädgård. Folkpool ca 79 kr

8

Rent vatten

I dag finns det flera alternativ till att proppa poolen full av kemikalier. En UV-renare bryter ner bakterier, alger och mikroorganismer i vattnet med hjälp av UV-ljus och kan minska mängden klor med upp till 80 %. En saltklorinator tillverkar fritt klor av salt direkt i poolen, resultatet blir ett behagligt, bräckt vatten som är skonsamt mot hud och ögon.

Safety first

Hur härligt det än är med pool måste vi faktiskt också inse att det är en säkerhetsrisk och det är din skyldighet som poolägare att se till att reglerna efterföljs. Enligt Ordningslagen ska du som äger poolen ordna de säkerhetsanordningar som behövs för att undvika barnolyckor, det gäller oavsett om du har egna barn eller inte.

Boverkets byggregler kräver skydd mot olycksfall om vattnet är djupare än 20 cm. Lämplig skyddsanordning kan vara:

  • Ett minst 0,9 m högt staket, utfört så att barn inte kan krypa under eller klättra över. Om det finns grind bör den förses med lås.
  • En skyddstäckning med presenning eller skyddsnät med högst 50 mm maskvidd. Skyddet måste klara vikten av ett barn utan att ge vika.

Skyddstäckning eller skyddsnät till poolen ska vara avsedd för ändamålet ha ett utförande så att risken för olyckor begränsas. En vanlig presenning kan vara en ren livsfara och ska undvikas till varje pris.

Har du ingen pool än? Massor av tips och guide till hur du bygger pool steg för steg hittar du här!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -