- Annons -

Vad ska du tänka på vid val av poolmöbler? Hållbarhet, komfort, funktioner och såklart det estetiska är saker att ta hänsyn till vid valet, men också saker som pris och material. Skapa den bästa avslappnande sällskapsytan vid poolen med enkla tilltag.

Skapa en riktigt mysig yta kring din pool med hjälp av snygga och praktiska poolmöbler! Här går vi igenom vad du ska tänka på när du väljer poolmöbler och ger våra bästa tips på området.

Olika poolmöbler har olika funktion

[emaillocker]

Det kanske säger sig självt, men det tåls ändå att tänkas på. Fundera noga på vilken funktion du vill att dina poolmöbler ska ha. Kanske vill du kunna sitta och äta långa luncher vid poolkanten tillsammans med hela familjen, eller så vill du kunna sitta lite mer avslappnat i en soffgrupp. Är du typen som gärna solar i timmar innan du tar dig ett dopp eller är alla delar viktigt för dig? Oavsett hur du tänker så finns det poolmöbler för dig. Här listar vi olika poolmöbler och deras fördelar för att det ska bli lättare för dig att välja:

  • Soffgrupp. En sådan lämpar sig likväl som avslappnat häng med en kaffe och bok såväl som för enkel lunch med familjen.
  • Matgrupp. Dessa poolmöbler gör området kring poolen till en självklar sällkapsplats för både långa frukostar eller för att servera middag och ha poolparty. Vilket som, men mellan doppen hänger man gärna länge och fyller på energidepåerna vid matgruppen.
  • Solstol. Klassikern som alltid funkar. Här ligger solfantasten och slappnar av mellan simturerna.
  • Schäslong. Lyxigare variant på poolmöbel som ger den där extra känslan till poolhänget.
  • Hängmatta. Behöver inte förklaras varför den passar perfekt nära poolen.
  • Solsäng med paviljong. Dessa syns ofta utomlands, som stora dubbelsängar med träram och tygtak som bjuder in till lata dagar i svalkande skugga bredvid poolen. Varför inte ha en sådan hemma?
  • Parasoll. Ett måste vid poolen som kan kombineras med en massa olika möbler.
  • Dynbox. En vattentät box för förvaring av dynor.

[/emaillocker]

Hållbarhet och material för poolmöbler

Dina möbler vid poolen måste vara hållbara, dels för att de ska tåla uteklimat och skiftande väder och vind, och dels för att det ska tåla stark sol såväl som hårda regnskurar. Det ska heller inte glömmas att det även är viktigt med hållbarhet eftersom att möblerna ska hålla för att du sitter där med blöta badkläder.

Satsa alltså på poolmöbler i slitstarka material som du inte behöver underhålla speciellt mycket, ett extra plus är om möblerna dessutom är lätta att flytta på. Populära material har på senare år blivit konstrotting, men också och möbler tillverkade av aluminium. Plastmöbler är det billigaste alternativet för den som vill möblera kring sin pool, dock är kanske inte dessa möbler de allra mest hållbara. Trämöbler och möbler i järn går också att ha vid poolen om än att de är lite dyrare. De blir än mer vattenbeständiga om du impregnerar eller oljar in dem.

- Annons -