- Annons -

Att inreda för uteliv

Att inreda uteplatsen gör de flesta av oss varje sommar. Det är både spännande och speciellt eftersom du får chansen att börja från början varje år. Vi har samlat lite tips som gör att du kan inreda för mer och skönare uteliv.

Text Eva Linetti

Det är mycket som faller på plats om du tänker att uteplatsen är ett vardagsrum. Då kommer du automatiskt att tänka på flera funktioner och behov som du och din familj har till vardags. Ni vill kunna sitta och äta skyddat för vinden. Kanske ha en hörna i kvällssolen där ni tar en drink, en plats där du kan ligga och läsa eller där barnen kan hänga. Eller där ni alla kan sitta bekvämt långt in på småtimmarna. Och med lite extraplatser för vänner.

Tänk inne när du inreder ute!

Det blir enklast att utgå från en vägg, till exempel husfasaden, och skapa en hörna eller fler väggar med hjälp av växter, antingen stora bladiga krukväxter, spaljéer eller både och.

Sommarens vardagsrum behöver ha flera sittfunktioner. Har du gott om yta så får du kanske plats med både matbord och loungemöbler. Och till det låga bord, extra stolar och kuddar som gör det bekvämt. Textilier behövs för att ge färg, personlighet och mjukhet. Nu finns det gott om utemattor och härliga puffar att lägga direkt på marken.

 

Tips när du planerar uteplatsen

  • Kom ihåg var du har kvällssolen.
  • Ha ett vindskydd.
  • Gör plats för olika sitt-funktioner.
  • Skapa planterings-möjligheter.
  • Gör rumsindelning med hjälp av växter.

Inred för uteliv! 1 Inred för uteliv! 6

Inred för uteliv! 2 Inred för uteliv! 3

Inred för uteliv! 4 Inred för uteliv! 5

- Annons -