- Annons -

Rensa luften hemma? Dessa växter tar bort olika skadliga ämnen och gör att luften blir bättre att andas in.

1. Krysantemum

6 växter

Den här blomman är en otroligt effektiv luftrenare. Den rensar bort ammoniak, bensen, formaldehyd och xylen i ditt hem. Den finns att köpa på de flesta blomaffärer, är billig och kan dessutom planteras utomhus.

2. Fredskalla

Fredskalla_Villaliv

De är vackra och omöjliga att ta kål på och har väldigt bra egenskaper för att rena luften. Den tar bort ammoniak, bensen, formaldehyd och trichloroethylene.

3. Svärmorstunga

svärmorstunga_Villaliv
Den här kan man se överallt i kontorslokaler och i restauranger – och det finns det en anledning till. De är i princip omöjlig att döda. Deras behov av vatten är sporadiskt och växten föredrar torra förhållanden. Dessutom så kräver den knappt något solljus. Den rensar ditt hem på bensen, formaldehyd, trichloroethylene och xylen.

4. Bambupalmer

Bambupalm_Villaliv
Bambupalmer är absolut bäst på att filtrera bort formaldehyden som finns i ditt hem. De trivs i solen och i ljusa miljöer. De kan bli nästan fyra meter höga. Bambupalmen rensar ditt hem på bensen, formaldehyd och trichloroethylene.

5. Spjutbräken

Spjutbräken_Villaliv
Den här växten gillar svala områden med hög luftfuktighet. Badrummet är en perfekt plats för spjutbräken. Den tar bort föroreningar som xylen och formaldehyd.

6. Fikus

Benjaminfikus_Villaliv
Vanligtvis är de mellan två och 10 meter höga, och har en fantastiskt luftrenande effekt. Det funkar alldeles utmärkt att ha dem utomhus under sommarhalvåret. Fikusen tar bort bensen, trichloroethylene och formaldehyd i hemmet.

 

- Annons -