- Annons -

Enkelgarage, dubbelgarage och gångdörr

Så snart man bestämt att man vill ha ett garage ställs man inför beslutet hur stort det ska vara. Oavsett om man har en eller flera bilar kan ett dubbel garage vara aktuellt. Allt beror hur du tänkt utnyttja ytan.

Sedan följer frågan om du vill ha en bred port eller två mindre. Den breda garageporten gör det möjligt att förvara stora saker i garaget och öppningen gör ytan mycket tillgänglig. Kanske vill du utöver bilen också förvara cyklar, gräsklippare, skottkärra, barnvagn och bobycar i ditt garage då kan två garageportar i standardbredd istället vara att föredra.

Med två portar, slipper man öppna hela porten varje gång man ska ut med en vagn eller cykel men man får lättillgängligheten som trumfar hanteringen av att flytta något genom en smal dörr. Att ha en sidogångdörr är nästan alltid att föredra. Då slipper du att alltid öppna porten så snart du vill in i garaget.

Skulle det dessutom vara så att du har en automatisk port kan det vara bra att ha en separat dörr i det fall att automatiken inte skulle fungera, något som händer vid exempelvis strömavbrott. Väljer man bort separat gångdörr in i garaget måste man istället addera en nödfrikoppling till en automatisk garageport.

Den gör det möjligt att öppna en stängd garageport även när porten är strömlös.

- Annons -