- Annons -

Längre hållbarhetstid för din garageport

En garageport håller i runda slängar i 20 år. För att få den tiden att bli så fri från strul och trassel som det bara går är rekommendationen från i princip alla porttillverkare som jobbar med hållbarhet att serva porten varje eller vartannat år.

Servicen kan man göra själv eller anlita expert för. I en garageportsservice som utförs av Garageportexperten dras lösa skruvar och rullhållare åt och justeras. Alla rörliga delar rengörs och smörjs upp. Enklare justering av lås görs. Likaså kontrolleras portens förmåga att löpa smidigt i skenorna utan motstånd och i de fall enklare justeringar krävs ingår det i serviceavgiften. Efter utförd service tillhandahålls en dokumentation på vad som gjorts.

Oavsett om du väljer att serva din port själv eller inte så är det viktigaste att det blir av. Garageportens fjädersystem bär på enorma krafter och varje år sker allvarliga olyckor med garageportar. Det är aldrig försent att börja serva porten. Vet du med dig att det inte är gjort på många år så gör en översyn så snart du bara kan.

Som alla lackade ytor mår garageportar också bra av att tvättas och vaxas. I ett skyddat läge blir underhållet betydligt mindre krävande men ett garage i söderläge oskyddat från vind och regn kräver löpande underhåll för att behålla sin färg och yta i gott skick.

- Annons -