- Annons -

Barn i garaget

Det är svårt att hindra barnen från att vara i garaget och eftersom både, cyklar, spadar, bollar och fotbollsmål tenderar till att hamna där blir det snarare viktigt att tänka till kring hur du anpassar garaget för barnen på bästa sätt.

  1. Säkerställ att du har en automatisk port med klämskydd, då stannar porten så fort något tar emot och hela familjen kan öppna och stänga porten utan att riskera ryggskott eller klämskador
  2. Installera kodlås så att barnen inte riskerar att tappa bort fjärrkontroller.
  3. Installera en lättillgänglig tryckknapp för automatisk öppning även inifrån.
  4. Snåla inte på belysningen, se till att garaget har god belysning som slår igång vid rörelse.
  5. Placera barnens leksaker lättillgängligt, direkt på golvet eller i bra takhöjd för barnen. Genom att minimera tiden och momenten för barnen i garaget minskar du risken för olyckor.
  6. För att minimera risken för olyckor med bilen, gör om möjligt en markering i golvet som visar var barnens ingång är, och var bilens in och utfart är. En kul grej som får barnen att känna sig viktiga och dig mer trygg med att köra in och ut ur garaget.
  7. Installera en parkeringskamera. Med en app som Gogogate kan du då dessutom koppla upp dig ock kolla hur det ser ut i garaget även när du inte är där.
  8. Luta inget direkt mot väggen. Försök använda krokar för upphängning av allt från verktyg till skidor spadar. Tänk noga igenom vad du vill ha över barnens saker så att det inte riskerar att falla ner.
  9. Förankra all hyllförvaring i vägg.
  10. Förvara färger och vätskor i låsta skåp.
- Annons -