Roliga sportlovspyssel

Fyll sportlovet med pyssel & lek

Långa sovmorgnar och massor av härlig, rolig utelek, så ska sportlovet vara. Men skönast är nog ändå att komma in och värma sig, dricka varm choklad och pyssla och spela en stund. Vi hjälper dig att skapa ditt egna spel av pysselmaterial som du kan hitta hemma – för att
sen utmana kompisarna i ett parti.

Sportlovsliv av Kreativa Karin

Kreativa Karin

Namn: Karin Andersson, 39 år
Bor: Radhus på centrala Hisingen i Göteborg med man och dottern Lena, 7 år.
ARBETE: Professionell pysslare och kreatör. Driver ett av Sveriges största pysselkonton på Instagram med över 45 000 följare. Stylar och fotar inrednings- och pysselreportage, håller i inspirationskvällar och workshops. Aktuell med boken ”Kreativa Karins PYSSEL året runt”.
Instagram: kreativakarin
HEMSIDA: kreativakarin.com

Memory, 2-5 spelare

sportlovspyssel

Samla ihop lock från mjölk- och juiceförpackningar och skölj ur dem noga. Försök hitta smågrejer hemma som får plats på insidan av locket, limma fast dessa och gör två likadana lock som bildar ett par. Det kan vara knappar, pappersbitar, pärlor, stenar, paljetter eller något annat kul.

Vänd upp och ner på alla locken och turas om att vända upp två lock i taget för att försöka hitta två par som är likadana. Den som samlat flest par när locken är slut vinner!

Tips! Spelet funkar också bra att göra med kapsyler eller andra lock.

Tre i Rad, 2 spelare.

sportlovspyssel

Leta igenom gömmorna och försök hitta sex figurer som kan delas in i två olika lag. Det kan tex vara tre små hästar och tre minionfigurer. Använd sedan en kvadratisk pärlplatta och pärla ett rutmönster med nio rutor. När du är klar fixerar du pärlorna genom att använda ett strykjärn med ett bakplåtspapper emellan för att skydda pärlorna. Låt plattan svalna under en bok eller något annat tungt så blir den slät och fin. Sedan är det bara att hitta en kompis och börja spela, den som först får sina tre figurer i rad vinner.

Tips! Har du inga figurer fungerar det också fint med kottar eller stenar.