- Annons -

Ett lyxigt badrum är ett rum att koppla av i. Samtidigt kan lyxiga badrum bli en imponerande aha-upplevelse för kommande gäster. Moderna badrum kan bryta av totalt mot övrig inredning, just för att det är ett separat rum. Det kan bli som att kliva in i en ny värld och ofta är badrummet ett rum som kan ha en mycket modernare känsla än resten av huset. Även om övriga rum är fyllda av antikviteter och gamla möbler kan badrummet vara ett rum för en mer modern, blänkande och lyxig interiör.

Modernt lyxbadrum

Fynda badrumsmöbler och produkter på Shoppen.se – mellan 30-50% rabatt!

Trä och vitt kakel – en känsla av lyx

Kombinationen med trä och vitt kakel har kommit stort på senare år. Lika klassisk som den vita färgen, och kaklet, är också det naturliga träet. Såväl det vita kaklet som det äkta träet är också tidlösa i sin design, och står sig mycket väl genom kommande och pågående trender. Kanske är det därför som de nu är populära även i det moderna och lyxiga badrummet. Det lyxiga badrummet nu är inte överdrivet flådigt och fullspäckat med extravaganta konstinstallationer och färgkombinationer, utan är snarare uppbyggda kring tankar om klass och om en behärskad, god smak. Trägolv är något som är populärt, samt detaljer i inredningen av trä, men det går även i dag att trotsa bastuskräcken och ha skåp eller väggar med träpanel. Ett ytterligare alternativ är fototapeten, som kan bekläda väggen i form av trä, av ett träd eller till och med av skog.

Lyxiga och moderna badrum - träpaneler

 

Fäst vikt vid ljuset för extra lyxfaktor

När du tänker ut ditt nya lyxiga badrum och vill gå i linje med moderna trender ska du fästa extra vikt vid ljuset. Säkert på grund av insynsskäl har det inte varit kutym med stora fönster in i badrummet, men detta är något som håller på att förändras. Nu ska även badrummet fyllas med ljus. Väggar slås ut för att öppna upp mot terrassen eller mot stadslandskapet och badrummet hamnar på detta sätt mitt i naturen eller mitt i stan istället för att vara ett mörkt gömställe. Ett fönster som från utsidan är helt nedtonat, men från insidan släpper in allt ljus, är vardag för fönsterspecialister nuförtiden.

Lyxbadrum med panoramavy

Om fönstret vetter mot en husfasad är det kanske inte värt att slå en vägg. Då kan du istället skapa en bra ljussättning med artificiell belysning. Med spotlights och dimmer kan man både skapa mysig stämning och ha god arbetsbelysning för att med perfektion kunna ansa det perfekta skägget eller ögonbrynet. När du planerar ditt lyxiga badrum är det förstås som alltid viktigt att utgå från rummets form och läge. Har rummet fönster är dessa värda att ta till vara och inreda utifrån.

Modern och lyxigt badrum med blinders

 

Mycket plats – mycket lyx

För att ett badrum ska kännas lyxigt gäller det att det finns plats att röra sig på. Lyxiga badrum är rymliga och har stora rena ytor. I det moderna badrummet byggs oftast saker in. Lamporna byggs med fördel in i taket och behöver inte ta plats eller störa den övriga inledningen. Toaletten är gärna fäst i väggen med avloppsröret gömt istället för att stå på golvet – en toalettstol är sällan så vacker att den behöver synas i sin helhet.

Stort modernt lyxbadrum

Hyllor och förvaringsytor är nu ofta inbyggda i själva kaklet, kanske i form av en liten nisch eller en utskuren hylla. På detta sätt slipper du ha hållare för schampoo, tandborsthållare och andra föremål för förvaring, som oavsett om det är plast eller metall ofta ger ett rörigt intryck. Till och med badkaret kan vara inbyggt i golvet, så att det bara är att gå ner i badet. Lika autentiskt för ett bad som det är praktiskt och läckert. Allt detta skapar mer plats för tomma, rena ytor och en känsla av luft och utrymme, och ger också ett lyxigare intryck.

Moderna och lyxiga badrum - öppna ytor

 

Lyxbadrum är smakfullt tillbakahållna

Väljer du att inte skaffa trägolv finns det andra alternativ som följer trenderna bland moderna badrum. Som det tidigare antytts är det inte de experimentella färgkavalkaderna som är på modet i nuläget. Badrum av idag är smakfullt tillbakahållna i sin karaktär och går oftast i färgskalan vitt-ljusgrått när det gäller kakel och klinker. Självklart är detta ditt eget val. Har du en god idé kan det förstås vara helt rätt att bryta ut från denna trend och göra på ditt sätt. Banbrytande badrum måste förstås alltid ligga på gränsen till, eller något över, det som är en uppenbar trend. Oavsett är det bra att studera trender och tips för att få ett badrum som inger den lyx man eftersträvar.

Moderna lyxbadrum - kakel

 

 

- Annons -