8 åtgärder som höjer villans värde

8 åtgärder som höjer villans värde

Funderar du på att sälja din villa? Bostadsmarknaden är tuff och på visningar går en potentiell köpare igenom det mesta av ditt hus in i minsta detalj. Här är åtta vitt skilda tips – från billigt till lite mer kostsamt – som gör skillnad i budgivningen.

  1. Minirenovera köket

Ett kök är hemmets hjärta. Om köket börjar bli lite slitet kan du göra en enkel minirenovering där du slipar och målar skåpluckor. Detta är relativt lätt att göra själv och det ger köket ett lyft som kan ge dig några extra tusen-

lappar vid en eventuell försäljning. Ett annat tips är att byta knoppar och handtag på luckorna. Det är lätt att göra själv och kan ändra karaktär och ge en fräschare känsla till köket för en rimlig peng.

  1. Fräscha upp badrummet

Badrummet behöver kännas fräscht för att köparna ska lockas. Även detta rum är mycket kostsamt att renovera helt och hållet men genom att byta ett sprucket handfat eller en trasig spegel blir det ett mycket snyggare helhetsintryck.

1

  1. Låt väggarna tala

Något som du enkelt kan fixa själv är att måla väggar och slipa trägolv. Dessa åtgärder tar lite extra tid men kostar inte speciellt mycket och kommer resultera i att din villa ser 10 år yngre ut.

  1. Gör ett rum av källaren

Har du en källare som inte används till något vettigt? Lägg några slantar och renovera upp den till ett rum som faktiskt går att använda. Ett extra gästrum eller en snygg och fräsch tvättstuga kommer vara mer värt än en kall och fuktig betongkällare.

  1. Fixa uteplats

Få saker höjer värdet på ett hus så mycket som en fantastisk uteplats. Människor gillar att vara utomhus så fort solen tittar fram, så är det någonstans du ska lägga krut så är det här.

Bygg en altan med ett stort trädäck eller en glasveranda som går att använda även på vintern.

Läs också: Så värderas ditt hus – proffset förklarar

Vill du satsa ordentligt kan du anlägga en pool eller en badtunna. Investerar du i en uteplats kan du få tillbaka dubbelt av det du betalat vid en eventuell försäljning.

  1. Måla fasaden

En nymålad fasad kan få hela villan att verka nyrenoverad och fräsch. Att måla fasaden är ett perfekt semesterprojekt och det kommer öka villans värde.

  1. Rensa på tomten

Lägg tid på trädgården eftersom den påverkar första intrycket för en köpare. Klipp gräset och se till att träd och buskar ser välmående ut. Om du inte redan har välskötta rabatter kan det vara väl värt att investera i nya blommor. Ett enkelt budgettips för att ge känslan av blommande trädgård är att köpa några maffiga hortensior eller pelargoner och plantera i stora krukor vid entrén. Din villa kommer se inbjudande ut och locka fler till visningen.

2

  1. Se över fönster och dörrar

Ska du ha en visning bör du se till att alla fönster och dörrar är putsade och rengjorda. Ett rent och bra ljusinsläpp ökar automatiskt värdet på huset. Är fönstren och dörrarna slitna bör du fundera på att byta ut dem. De pengarna kommer du få igen på en försäljning.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -